Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Äkkilähdöt

  Mainokset / AdvertisementsÄkkilähdöt ovat suosittuja nopeita lähtöjä lennolle, jotka ostetaan vain hiukan ennen (esim. vain paria päivää ennen) lentoa. Nämä äkkilähtöpaikat saa usein huomattavasti halvemmalla kuin tilattaessa sama matka joka ajoittuu esimerkiksi kahden kuukauden päähän. Matkatoimisto haluaa tietenkin myydä kaikki lentokoneessa olevat paikat täyteen, ja pudottaa sen vuoksi paikkojen hintoja lennon lähestyttäessä. Äkkilähtöjä eri matkanjärjestäjien ja erilaisten nettipalvelujen sivuilla selatessa voi huomata, ettei kaikki "äkkilähdöiksi" listatut lennot edes ole äkkilähtöjä, ja joiden lennot saattavat ajoittua jopa yli kuukauden päähän.

Vaikkei kaikkein halutuimmat äkkilähdöt ehdikään aina edes internetiin asti, löytyy netistäkin paljon halpoja äkkilähtöjä kun vain vähän jaksaa kärsivällisesti niitä kytätä. Esimerkiksi matkatoimiston sivulta voi yleensä "napata" kiinni hyvän ja halvan äkkilähdön ja tehdä siitä varaus samantien. Eläkeläisten, työttömien, lomalaisten sekä muiden ihmisten joilla on aikaa lomailla ja mahdollisuus lähteä lomalle melkein heti, kannattaa selailla ja etsiä sopivia äkkilähtöjä.

Äkkilähtöjen suosituimmat ja eniten näkyvillä olevat kohteet ovat suositut etelän lomakohteet (esim. Etelä-Euroopan rantalomakohteet) ja niiden matkat kestävät usein viikon ajan vaikka kahden viikon matkojakin on tarjolla.

Matkatoimistojen usean kuukauden päähän tai jopa pidemmälle ajoittuvien lomapakettien mainostaminen on yleensä pelkkä markkinointikikka, jolla pyritään luomaan kuluttajalle mielikuvaa suuresta matkojen kysynnästä jo varhaisessa vaiheessa. Moni varaakin matkan jo hyvissä ajoin. Tässä ei tietenkään ole mitään pahaa jos matkan saa kohtuuhinnalla.

Ennen äkkilähdön varaamista kannattaa ottaa selville majoituksesta. Tämä lukee yleensä äkkilähtökuvauksen hotellikuvauksessa. "Määrittelemätön hotelli" tarkoittaa hotellia, jossa yksin matkustava voi joutua/saa jakaa huoneensa jonkun toisen lomailijan kanssa. "Pelkät lennot" ei tuota ongelmia ainakaan vähänkään suositummassa lomakohteessa, sillä hotellihuoneen voi tietenkin varata vaikka sitten paikan päällä. Kannattaa kuitenkin etukäteen varmistaa että hotellissa/hotelleissa on tilaa haluamallaan lomakohteen alueella.
TUI: äkkilähdöt
TUIn äkkilähtösivu, jossa melko paljon äkkilähtöjä lähinnä Etelä-Euroopan lomakohteisiin, kuten Turkkiin, Kreikkaan, Kyprokselle, Mallorcalle, Portugaliin, Espanjaan ja niin edelleen.
Aurinkomatkat: äkkilähdöt
Aurinkomatkojen laaja äkkilähtövalikoima. Paljon nopeita lähtöjä Etelä-Eurooppaan ja myös muualle. Esimerkiksi Kreikka, Turkki ja Espanja ovat hyvin edustettuina. Kohteina myös hieman harvinaisempiakin lomakohteita ja pienempiä paikkoja. Äkkilähtöluettelossa on hotelleista lisäksi niiden tähtiluokitus.
Tjäreborg: äkkilähdöt
Tjäreborgin äkkilähtövalikoimassa tuttujen Etelä-Euroopan lomakohteiden lisäksi myös nopeita lähtöjä Thaimaahan, Marokkoon ja Egyptiin. Äkkilähtömatkoja löytyy niin pelkkinä lentoina ja määriteltyinä/määrittelettömänä majoituksena. Myös yhdensuuntaisia äkkilähtölentoja.
Hispania: äkkilähdöt
Hispanian Äkkiä pois -äkkilähtösivu. Matkoja ja valinnanvaraa ei ole paljon (ainakaan tätä kirjoittaessa). Kohteina suositut rantalomakohteet ja myös matkoja Egyptin Hurghadaan.
Alma Tour: äkkilähdöt
Alma Tourin ei-niin-kovin laaja valikoima äkkilähtöjä muun muassa Bulgariaan, Kyprokselle ja Egyptiin.
Detur: äkkilähdöt
Deturin nopeita lähtöjä Tunisiaan, Egyptiin, Turkkiin ja Thaimaahan. "Jos lähtö on lähimmän neljän vuorokauden sisällä, on-line -varauksen tekeminen ei ole mahdollista. Soita tällöin Deturiin ja varaa matka puhelimitse."
Rantapallon äkkilähdöt
Rantapallon äkkilähtöpalvelusta voit etsiä samassa paikassa yhdellä haulla usean eri matkanjärjestäjän äkkilähtöjä.
Takaisin etusivulle