Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Koko maapallon kattavat karttapalvelut

  Mainokset / AdvertisementsGoogle Maps
Googlen uusinta ohjelmointitekniikkaa hyödyntävä karttapalvelu, jossa koko maapalloa pääsee zoomailemaan joko kartan, satelliittikuvan tai näiden yhdistelmän avulla. Satelliittikuva on tarkka: esimerkiksi Helsinkiä zoomaillessa rakennukset, autot ja veneet erottuvat selvästi kuvassa. Helsingin keskusta vähän kauempaa satelliittikuvattuna. Pelkän kartoitus- ja karttapalvelun lisäksi Google Maps osaa näyttää ajo-ohjeet paikasta paikkaan, sekä esimerkiksi (ainakin USA:ssa) paikallisten yritysten sijainnin ja yhteystiedot karttaikkunassa. Parempia ominaisuuksia samalla periaatteella tarjoaa Google Earth, joka on ladattava karttaohjelma.
MapQuest
Karttapalvelu, joka näyttää etsittävän kohteen zoomattavalla kartalla ja ajo-ohjeet paikasta toiseen, jopa tuhansien kilometrien päässä olevaan määränpäähän. Kartta on tarkimmillaan mittakaavaltaan noin 300x300 metrin suuruisessa ikkunassa, joten kaikki pikkutietkin ja niiden nimet erottuvat selvästi. Plussaa myös siitä, että esimerkiksi Suomalaisten ja muidenkin maiden pikkukaupunkienkin kartat saa esille. Lisäksi karttapalvelussa saa infoa alueen hotelleista, nähtävyyksistä, sairaaloista jne.
Multimap
Koko maapallon kattava karttapalvelu, jossa voi etsiä paikkaa osoitteen, kaupungin tai maan perusteella. Karttojen värit ovat hyvin valitut, esimerkiksi suuremmat tiet on merkitty punakeltaisella, ja muut tiet keltaisella tai valkoisella. Lisäksi kaikki vähänkin merkittävät maamerkit, rakennukset ja vesistö erottuvat selvästi kartalta.
National Geographic - MapMachine
Karttapalvelu, jossa koko maapalloa voi zoomailla kartta-, satelliitti- ja fyysisen näkymän mukaan. Vähän samanlainen kuin Google Maps, mutta esimerkiksi satelliittikarttakuva ei ole lähellekään niin tarkka kuin Googlen karttapalvelussa. Lisäksi tiekartta on huonosti toteutettu: Helsingissäkin näyttäisi olevan vain kapeita suoria katuja, eikä kaikkia ole edes nimetty ja väritkin on huonosti valittu. Palvelu on kuitenkin näyttävästi toteutettu ja karttakuva päivittyy nopeasti toiseen.
Local Live
Microsoftin karttapalvelu, jossa valittavana tie-, hybridi ja ilmakarttakuva. Tiekartat ovat melko tarkkoja, vaikkakaan karttaan ei ole merkitty edes suurimpia rakennuksia tai maamerkkejä: Helsingin rautatieasemaa kartalta on turha etsiä. Satelliittikarttakuva on onnettoman epätarkka, eikä zoomailemaan pääse lähelle ollenkaan. Lisäksi karttakuvan päivittyminen toiseen kestää aina hetken.
Maporama
Maporaman karttapalvelu, jossa on nopeasti päivittyvä karttakuva. Värit on kartassa kummalliset: esimerkiksi metsäalue (ainakin jollain alueilla) on merkitty haalean sinisellä, jota ensin helposti luulee vesistöksi. Tiekartta on todellakin pelkkä tiekartta, sillä lähes kaikki alue paitsi tiet on merkitty vaalean ruskealla värillä. Vähän kauempaa zoomattuna kartasta saa huomattavasti enemmän tolkkua.
Takaisin etusivulle