Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Phuket, Thaimaa - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää Phuketissa nyt:

Phuket
Photo Credits: Allerina & Glen MacLarty  Distribution license

Phuket

Phuket on Thaimaan suurin saari, joka sijaitsee Thaimaan eteläosassa. Paratiisimaisen saaren pinta-ala on noin 540 km2 ja saarella asuu lähes 300000 asukasta. Phuket on erittäin suosittu rantalomakohde ja se elää lähes pelkästään turismista. Parasta antia saarella ovat rannat ja saaret, mutta myös arkkitehtuuriin, sademetsiin ja saaren eläimiin kannattaa tutustua. Rannat ovat upeita, ja mereen kelpaa mennä uimaan tai vaikka pidemmälle sukeltamaan. Saarien seinämät ovat usein jyrkkiä ja saaret ovat vaikuttavan näköisiä. Keskilämpötila Phuketissa on 25-40 lämpöastetta ympäri vuoden. Saari kuuluu trooppiseen monsuunivyöhykkeeseen, jossa kuumimmat jaksot ajoittuvat huhti-toukokuuhun ja syys-lokakuuhun. Hyvä ajankohta matkustaa Phuketiin on lokakuu-maaliskuu, jolloin lämpötila on yleensä alle 30 astetta. Phuketin pinta-alasta 70% on metsän peitossa, josta suuri osa on sademetsää. Phuketin väestöstä suurin osa on muslimeja ja kiinalaisia. Phuketin yöelämä varsinkin suosituimmilla alueilla, kuten esimerkiksi Patong Beachilla on villiä, ja ilman naisseuraa liikkeellä olevat miehet voivat hetkessä todeta thai-tyttöjen avoimen suhtautumisen läheisyyteen.
Phuket FantaSea
Photo Credits: -just-jen-  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Phuket FantaSea Phuket
Phuket FantaSea teemapuisto on varmastikin yksi Phuketin suosituimmista vierailukohteista. Las Vegas-tyylinen suuri viihdytyskeidas pitää sisällään ravintoloita, kauppoja, pelihalleja, maailman suurimman, 4000 istumapaikan buffetin, karnivaalimeininkiä, käsitöitä ja hienon teatterirakennuksen. Phuket FantaSea sijaitsee Kamala-lahden alueella ja tarjoaa ennen kaikkea huikean show'n iltaisin. Tähän esitysten sarjaan kuuluu akrobatiaa, tulitemppuja, hienoja lavasteita, esityksiä eläinten kanssa, tanssia, laulua, stuntteja ja taikatemppuja. Sisällä teatterisalissa ei saa valokuvata, vaan kamerat kerätään vierailijoilta talteen ennen esitystä.
Patong Beach Phuket
Photo Credits: MyLifeStory  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach ja muut rannat Phuket
Phuketin noin viidestätoista hiekkarannasta suosituimmat ovat Patong, Kata, Karon, Surin ja Bang Tao. Kaikki rannat sijaitsevat Phuket-saaren länsirannikolla. Patong Beach on näistä kaikkein vilkkain, jonne on keskittynyt paljon erilaisia kauppoja, kojuja ja ravintoloita. Karon Beach on usean kilometrin mittainen, ja se on Patongia hiljaisempi, mutta jossa kuitenkin on paljon ravintoloita. Kata Noi, Kata Yai ja muut rannat ovat taas huomattavasti Patong Beachia hiljaisempia, ja näiden rantojen läheisyydestä voi olla vaikea löytää palveluita. Suosittua Patong Beachia voi hyvien palveluiden, tapahtumien ja villin yöelämän ansiosta pitää Phuketin keskuspaikkana.
Phi Phi Islands Phuket
Photo Credits: chrisada  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Phi Phi Islands, Similan Island, Koh Bida Nok, Koh Bida Nai ja muut saaret Phuket
Phuketin läheisyydessä (10-50 km) sijaitsevat saaret ovat erinomaisia sukelluskohteita. Phuketista löytyy noin 50 yritystä, jotka tarjoavat sukellusmatkoja saarten kirkkaaseen, kasvi- ja kalalajirikkaaseen veteen. Tunnetuin saariryhmä lienee Phi Phi -saaret (45 min Phuketista veneellä), jotka ovat pääosin sademetsää. Saariryhmä sijaitsee Phuketin ja Krabin puolessa välissä ja sen pääsaari Phi Phi Don on 8 km pitkä ja 2,5 km leveä. Saarilla on kalastajakyliä, hiekkarantoja, vaelluspolkuja ja myös bungalow-hotelleja. Saarille pääsee lauttalaivoilla ja saarten luoliin järjestetään myös retkiä.
James Bond Island Phuket
Photo Credits: madaboutasia  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Phang Nga -lahti Phuket
Suosituin veneretki Phuketissa järjestetään koillis-Phuketissa Phang Nga -lahdessa, jossa voi ihastella näyttäviä kalkkikivi- ja kalliomuodostelmia, jotka työntyvät esiin veden alta. Veneretken muita huippukohtia ovat saaret Koh Ping Kan ja Koh Tapu, jotka paremmin tunnetaan James Bond -saarena. Osa Kultainen Ase -elokuvasta kuvattiin vaikuttavan näköisellä saarella. Alueen rannikolla on myös erikoinen Heaven & Hell -patsaspuisto.
Phuket Town
Photo Credits: moaksey  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Phuket Town Phuket
Phuket-saaren itäosassa sijaitseva Phuket Town on ainakin vierailun arvoinen paikka. Tästä tyypillisestä thaimaalaisesta kaupungista löytyy todella edullisia majapaikkoja myös pidemmäksi ajaksi. Phuket Townissa voi ihastella hyvin säilynyttä vanhaa kiinalais-portugalilaista arkkitehtuuria. Alueella on myös useita eleganteja ja yksityistaisesti muotoiltuja kiinalaisten rakentamia kauppataloja 1800-luvulta. Phuket History Cornerissa voi tutustua vanhoihin historiallisiin valokuviin, esineisiin ja kolonialismin aikaisiin jäänteisiin. Noin 60000 asukkaan Phuket Towniin on hyvä näkymä kaupungin pohjoispuolella sijaitsevalta Khao Rung -kukkulalta.
Wat Chalong Buddha Temple Phuket
Photo Credits: Jake Keup  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Wat Chalong -buddhatemppeli Phuket
Wat Chalong on tärkein, suurin ja koristelluin buddhatemppeli Phuketin 29 temppelistä. Kertoman mukaan temppelissä palveli aikoinaan kaksi arvostettua munkkia, jotka kehittivät yrttilääkkeitä ja paransivat sairaita. Monet thaimaalaiset tulevat temppeliin ylistämään edesmenneitä munkkeja ja hankkiakseen hyvää onnea. Monet turistit tulevat sammuttamaan tulen sytykkeistä, ja tekevät ns. rituaalin saadakseen esille muun muassa oikeat lottonumerot tässä taianomaisessa paikassa.

Photo Credits: brettmarlow1  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Gibboni-apinoiden kuntoutuskeskus Phuket
Lähellä Khao Phra Taew -kansallispuistoa sijaitseva gibboni-apinoiden kuntoutuskeskus on perustettu suojelemaan saaren vielä jäljellä olevia valkokätisiä gibboni-apinoita. Alkujaan Phuket-saarella eli suuri määrä gibboneita, mutta useat niistä pyydystettiin ja myytiin lemmikeiksi muualle. Kuntoutuskeskuksessa yleisö pääsee katselemaan apinoiden elämää niiden luonnollisessa ja turvatussa elinympäristössään.

Photo Credits: almost marvelous  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Khao Phra Taew -kansallispuisto Phuket
Yli 20 neliökilometrin suuruinen Khao Phra Taew National Park sijaitsee Phuketin koillisosassa, jossa on useita sademetsään johtavia patikointiin tehtyjä polkuja. Alueelta löytyy myös Bang Pae ja Ton Sai -vesiputoukset. Sademetsän aluskasvillisuuden seassa elää myös makakiapinoita ja villisikoja. Kansallispuisto on sen verran syrjässä, että siellä tuskin joutuu törmäämään turistilaumoihin.

Photo Credits: 7 july  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Laem Promthep -kukkula Phuket
Laem Promthep on Phuket-saaren eteläisin kukkula, josta on iltaisin romanttinen näköala kullanväriseen hohtavaan Andamaanien mereen kun aurinko laskeutuu. Paikalle on turha kuvitella pääsevänsä yksin rakkaansa kanssa, sillä paikka on suosittu ja sinne kerääntyy bussilasteittain turisteja joka ilta.
Phuketin museot Phuket
Sea Shell Museum käsittää ehkä maailman arvokkaimman simpukankuorikokoelman. Pääosa simpukoista on kerätty Phuketin läheisyydestä tai muualta Thaimaasta, mutta edustettuina on kaikki simpukkalajit ympäri maapalloa. Simpukankuoret on lajiteltu järjestelmällisesti. Phuket Rare Stones Museum pitää sisällään erikoisia ja harvinaisia Thaimaasta löydettyjä kiviä. Phuketin kansallismuseossa voi tutkia ikivanhoja käsintehtyjä esineitä ja muun muassa 1700-luvulla käydyn kuuluisan Thalang-taistelun esitystä. Museo esittelee myös Phuketin nykypäivän kulttuuria, tinalouhinnan historiaa ja saaren kiinalaisperäistä kulttuuriperintöä.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta