Etusivu: matkakohteet    Info & palaute    Tietosuojakäytäntö

Abu Dhabi, Arabiemiirikunnat

   MAINOKSET / ADVERTISEMENTSAbu Dhabi
Photo Credits: muness  Distribution license for the photo

Abu Dhabi

Abu Dhabi on suurin Arabiemiirikuntien liittoon kuuluvasta seitsemästä emiirikunnasta. Se on myös samannimisen emiirikunnan pääkaupunki, jossa asuu tätä nykyä noin 2 miljoonaa asukasta. Kuten Dubainkin asukasmäärän kasvu, myös Abu Dhabin väestö on kasvanut räjähdysmäisesti: vielä vuonna 2000 kaupungissa asui vain miljoona ihmistä. Nopean väestökasvun selittää siirtolaisuus, 80% kaupungin asukkaista on muualta tulleita siirtolaisia. Vaikka Abu Dhabi onkin yksi maailman rikkaimmista kaupungeista, ylivoimaisesti suurin osa varallisuudesta kuuluu pienelle osalle väestöstä joka on kaupungin alkuperäiskansaa. Rikkauden lähteenä toimii pääasiassa öljy, jota löydettiin alueelta jo 50 vuotta sitten. Useat siirtolaistyöläiset ovat tulleet kaupunkiin Filippiineiltä ja Intiasta.

Persianlahden rannalla T:n muotoisella saarella sijaitsevassa Abu Dhabissa modernien rakennusten ja arkkitehtuurin lisäksi pääsee tutustumaan myös keskiaikaisiin rakennuksiin. Muun muassa 1700-luvun lopulla rakennettu linnoitus Diwan Amiri ja kaupungin vanhin rakennus Al-Hosnin palatsi ovat säilyneet hyvin näihin päiviin saakka. Myös ikivanhoja moskeijoita löytyy sieltä täältä. Kuitenkin, vanhat rakennukset ovat harvassa ja Abu Dhabin kaupungin täyttävät lähes kokonaan uudet hulppeat rakennukset ja ostoskeskukset.

Abu Dhabi on siisti ja vehreä kaupunki, jossa on hyvin hoidettuja puistoja, hyviä ruokapaikkoja ja tietenkin saarta reunustava meri uimarantoineen. Myös kaupungin läheltä löytyy paljon mukavaa tekemistä, lyhyen automatkan päässä sijaitsee muun muassa valtava vesipuisto jonne kelpaa mennä polskuttelemaan vaikka koko päiväksi. Noin 10 kilometrin päässä kaupungin rannikolta sijaitsee Sir Bani Yas -niminen saari, jossa voi nauttia merestä, tutustua keskiaikaisiin raunioihin ja jonka alueella on myös ainutlaatuinen Afrikan eläimiä esittelevä luontoreservaatti. Abu Dhabin kaupungin ja saaren lähellä on myös paljon muita paikkoja ja saaria, jonne järjestetään retkiä. Näitä paikkoja ovat esimerkiksi keinotekoinen Lulu-saari ja emiirikuntien korkein kohta Jabel Hafeet Al Ainin kaupungissa.

Abu Dhabissa on aina kuuma tai ainakin lämmin. Kesällä lämpötila nousee päivällä jopa 50 asteeseen, eikä talvellakaan tarvitse kärsiä kylmyydestä, sillä silloinkin lämpötila on usein lähemmäs 30 plusastetta. Kuumuudesta johtuen kaupungissa alkaa tapahtua enemmän vasta iltaisin, kun lämpötila laskee siedettäväksi.

Kaupungissa ei ole ostoskeskuksista pulaa. Suosittuja ostosparatiiseja ovat muun muassa Marina Mall ja Abu Dhabi Mall, jotka tekevät upeudellaan varmasti vaikutuksen. Ostoskeskukset ovat auki joka päivä aamusta yömyöhään, ja niistä löytyy käsittämättömän määrä kauppoja ja laatutavaraa laidasta laitaan.

Hulppea Emirates Palace on seitsemän tähden hotelli, joka sijaitsee rannalla suuren puutarhan ympäröimänä. Luksushotellia pääsee katselemaan sisältäpäin kun tekee varauksen hotellin kahvilaan tai ravintolaan.

Vaikka Abu Dhabi tuntuukin länsimaiselta modernilta suurkaupungilta, se on kuitenkin islamilainen kaupunki, jossa naisten kuuluu pukeutua kuumuudesta huolimatta islamilaiseen tapaan hyvin säädyllisesti: ei minihameita, paljaita olkapäitä tai paljaita polvia.

Abu Dhabissa liikkuminen on halpaa, eikä taksikyyti tai bussimatka maksa paljoa. Taksillakin voi ajella pitkän matkaa alle eurolla. Metroa kaupungissa ei ole.