Etusivu: matkakohteet    Info & palaute    Tietosuojakäytäntö

Bora Bora, Ranskan Polynesia

   MAINOKSET / ADVERTISEMENTSBora Bora
Photo Credits: Benoit Mahe  Distribution license for the photo

Bora Bora

Tyynen valtameren keskellä sijaitseva pieneltä Bora Boran saarelta on yhtä pitkä matka Australiaan ja Amerikkaan. Saarta ympäröivät laguunit ja sukelluksesta kiinnostuneelle paikka on erittäin mieluinen runsaan ja eksoottisen kalakantansa ja muiden merielävien ansiosta. Bora Bora kuuluu yli sadan saaren ryhmään, joista tunnetuimpia saaria ovat Tahiti ja Bora Bora. Ranskan Polynesiaan kuuluvalla saarella asuu vain viitisentuhatta ihmistä, ja se elää lähes pelkästään turismista. Bora Bora kuuluu Ranskan omistukseen, joten ranskankielellä tulee saarella hyvin juttuun englanninkielen lisäksi.

Vaikka saaren asukkaat suhtautuvat erittäin ystävällisesti ja tuttavallisesti turisteihin, palvelutaso ei ole kehittynyt sille tasolle, jota voi nauttia esimerkiksi monessa pienemmässäkin eurooppalaisessa rantalomakohteessa. Ravintolatarjonta kala-aterioineen ja hedelmineen on kuitenkin runsasta ja korkeatasoista. Majoittuminen saarella onnistuu muun muassa meren päälle rakennetuissa bungaloweissa.

Bora Boran vaikuttava laguuni (matalan veden alue, jonka erottaa syvemmästä merialueesta riutta tai hiekkakasauma) tekee mahdolliseksi kävellä jopa kilometrin matkan poispäin saaresta ilman että tarvitsee uida noin 30-asteisessa kirkkaassa ja lämpimässä vedessä. Laguunissa uiskentelee kaloja ja elää myös merikilpikonnia.

Bora Boralla on ollut asutusta tiettävästi jo 500-luvulta saakka, mutta turismi saarelle lisääntyi oleellisesti vasta 1900-luvulla. Vuonna 1967 Bora Boralle rakennettiin saaren ensimmäinen hotelli. Pienimuotoisia nähtävyyksiä saarella ovat pyhät paikat, Maraet, joita sijaitsee ympäri saarta. Marae-alueilla on monesti suurista kivilohkareista tehtyjä rakennelmia. Myös Bora Boran suuret Toisen maailmansodan aikaiset tykit ovat jonkinlainen nähtävyys.

Mitä ilmeisemmin saaren sijainti keskellä valtamerta on onnistunut pitämään suuret turistimassat poissa alueelta. Bora Bora onkin säilynyt rauhallisena paratiisisaarena, jonne matkustanut pitää matkaansa varmasti huikeana kokemuksena. Matka tosin Suomesta Bora Boralle voi kestää välilaskeutumisineen jopa 30 tuntia ja maksaa paljon.