Etusivu: matkakohteet    Info & palaute    Tietosuojakäytäntö

Curaçao, Alankomaiden Antillit

   MAINOKSET / ADVERTISEMENTSCuracao
Photo Credits: tom jervis  Distribution license for the photo

Curaçao

Curaçao on melko pieni, alle 450 neliökilometrin suuruinen pitkulainen saari Etelä-Amerikan mantereen pohjoisrannikolla. Trooppinen Curaçao on kaakkois-lounaissuunnassa mitattuna noin 60 kilometriä pitkä, mutta sillä on keskikohdassaan vain muutama kilometri leveyttä. Saarella on melko paljon asutusta ja rakennuksia pääasiassa kaupungeissa. Curaçaolla asuu parisensataatuhatta asukasta ja saari on erittäin suosittu sukelluskohde pitkälti koralliriuttojensa ansiosta. Curaçao kuuluu Alankomaiden Antilleihin, ja saarella tulee englannin kielen lisäksi hyvin toimeen muun muassa juuri hollannilla.

Jos Euroopan Välimeren saaristoista vaikkapa Kreikan saaristo ja rannat tekevät vaikutuksen kauneudellaan, Curaçao lyö jalat alta. Valkoinen hieno hiekka ja pitkät lämminvetiset rannat, trooppinen ilmasto, kristallinkirkas vesi ja uskomaton vedenalainen maailma eivät jätä ketään kylmäksi. Vaikka saaren ilmasto on trooppinen, merituuli viilentää ilmaa tehden siitä miellyttävän lämpimän. Curaçaon sisämaan luonto on kuitenkin melko karua, ja esimerkiksi kaktuksia kasvaa siellä täällä.

Curaçao on varsinkin suomalaiseen talviaikaan hyvä matkakohde siinäkin mielessä, että saari ei ole silloin yhdysvaltalaisten turistien suosiossa ja saarella oleskelu on rauhallisen leppoisaa. Hollantilaiset kylläkin suosivat Curaçaoa lomanviettopaikkana myös tuolloin.

Curaçaossa lomailu on trooppisen ilmaston ja rantojen lisäksi myös siinä mielessä rentouttavaa, ettei taskuvarkaita tai kaikenlaisen krääsän kaupittelijoita löydy nimeksikään. Turisti voi aivan rauhassa kävellä rannoilla tai vaikkapa saaren pääkaupunki Willemstadissa ilman että perässä roikkuu kaikenmaailman kaupittelijoita tai varkaita. Curaçaon asukkaat ovat ystävällisiä ja avuliaita turisteja kohtaan. Myös erilaiset palvelut ravintoloista sukellus- tai veneretkiin pelaavat hienosti, vaikkei sellaista palvelutasoa ehkä löydykään kuin esimerkiksi jostain suositusta Välimeren lomakohteesta. Ruoka- ja juomataso saarella on korkeatasoista.

Hintataso Curaçaon saarella on samaa luokkaa kuin Suomessa, ja esimerkiksi pidempiä matkoja varten ei ehkä kannata ottaa taksia vaan vuokrata mielummin auto. Autolla voi huristella vapaasti ympäri saarta ja sen rantoja, käydä sukeltelemassa ja palata illaksi nauttimaan hotellin lähelle ravintolaan aidosta karibialaisesta tunnelmasta.