Etusivu: matkakohteet    Info & palaute    Tietosuojakäytäntö

Hua Hin, Thaimaa

   MAINOKSET / ADVERTISEMENTSHua Hin
Photo Credits: neajjean  Distribution license for the photo

Hua Hin

Hua Hin on monia muita Thaimaan suosittuja lomakohteita rauhallisempi paikka. Kaupungissa asuu alle 50000 ihmistä ja railakasta yöelämää ja biletystä etsivän kannattaa suunnistaa Hua Hinin sijasta vaikka vajaan parin sadan kilometrin päässä sijaitsevaan Bangkokiin bussilla. Turismin lisääntyminen alueella saattaa kuitenkin vielä joskus pilata paikan maineen rauhallisena lomakohteena.

Siamin lahdella sijaitseva Hua Hin on loistava lomakohde rauhallista rantalomaa tai golfia harrastavalle, sillä alueelta löytyy paljon korkeatasoisia golf-kenttiä. Kuten monissa muissakin Thaimaan rantalomakohteissa, myös Hua Hinissä järjestetään sukellusretkiä, vaikkakin alueen vesi ei ole vedessä kulkevan hiekan ja muun moskan vuoksi ja niin kirkasta kuin Etelä-Thaimaassa. Tuuliset rannat ovat hotellien lähellä siistejä, mutta muualla melko törkyisiä.

Vähän pidemmät matkat Hua Hinissä taittuvat kätevästi thaimaalaisten suosimalla kulkuneuvolla, tuk-tukilla. Kuten kaikkialla Thaimaassa, palveluilla tai tavaroilla ei yleensä ole kiinteää hintaa vaan tinkiminen ja hinnasta neuvotteleminen on hyvin yleistä. Myös Hua Hinissä thai-hieronta ja sitä tarjoavat thai-tytöt tarjoavat palveluksiaan terhakkaasti. Turistin kannattaa ainakin kerran kokeilla miltä hieronta tuntuu. Kaikenmaailman kaupustelijoista pääsee parhaiten eroon, kun ei kiinnitä heihin ollenkaan huomiota.

Vaikkei Hua Hinissä olekaan mitään sen kummoisempia nähtävyyksiä, joitakin kuitenkin löytyy. Thaimaan kuningasperheen kesäpalatsi Klai Kangwon sijaitsee puolessä välillä Hua Hinin lentokenttää ja keskustaa rannalla. Kaunista rakennusta puutarhoineen pääsee katselemaan ulkoapäin. Muutaman kilometrin päässä kaupungista etelään on maan suurin teak-puusta rakennettu palatsi. Myös Khao Krailatin kukkuloille kannattaa tehdä retki.

Hua Hinissä on ympäri vuoden todella lämmintä, ja eri kuukausien lämpötilaerot ovat melko pieniä. Hua Hinin kuuma ja kostea trooppinen ilmasto voi yllättää kokemattoman matkaajan, sillä vettä voi sataa joskus pitkiäkin aikoja, vaikka yleensä sadekuurot ovat lyhyitä. Lämpötila keikkuu yleensä siinä 30 plusasteen kieppeillä lähes aina. Paras aika matkustaa Hua Hiniin on marraskuu-helmikuu.