Dubai, Arabiemiraatit: nähtävyydet ja kiehtovimmat paikat

   Mainokset


Sää Dubaissa nyt:


Dubai, Arabiemiraatit
Dubai (tai Dubai City) on Persianlahden rannalle autiomaahan rakennettu moderni miljoonakaupunki. Todella nopeasti kasvavassa kaupungissa oli noin 1,25 miljoonaa asukasta vuonna 2006. Nykyään asukkaita on jo paljon enemmän. Nopeasta kasvusta kertoo esimerkiksi lukemattomat kaupunkikuvassakin näkyvät rakennustyömaat, joille nousee uusia hotelleja ja muita rakennuksia. Rikkaassa Dubaissa yhdistyy länsimainen ja itämainen kulttuuri sekä elämäntapa: pilvenpiirtäjien ja luksushotellien vastapainoksi löytyy myös moskeijoita ja minareetteja. Suosittuja aktiviteetteja turisteille ovat muun muassa golfin pelaaminen, erämaa- ja aavikkosafarit, sukeltelu meressä, purjehduskilpailut, hiekkahiihto, kameliravit ja tietenkin shoppailu valtavissa ostoskeskuksissa. Dubain rakennushankkeista suurimmat ovat kolmen palmunmuotoisen tekosaaren rakentaminen uusia hotelleja ja muita rakennuksia varten, sekä Dubai-tornin pystyttäminen. Tornista tulee ylivoimaisesti korkein rakennus maailmassa. Dubaissa sijaitsee myös maailman korkein hotelli Burj Al Arab, joka on ainoa seitsemän tähden hotelli maailmassa. Dubaissa pärjää hyvin englannilla, sillä se on kouluissakin virallinen opetuskieli. Paljasta ihoa ei sovi näytellä ihan joka paikassa, vaikka kaupungissa islamilainen tapakulttuuri onkin melko löyhää verrattuna naapurivaltioihin. Dubaissa on mukavan lämmintä lokakuussa toukokuuhun, muina aikoina lämmintä voi olla liikaa: toukokuun ja syyskuun välisenä aikana päivän keskilämpötila on noin 40 lämpöastetta ja ylikin. Ylivoimaisesti suurin osa Dubain asukkaista on ulkomaalaisia siirtolaisia.
 

Dubai Creek ja Creekside-puisto, Dubai
Luonnon vuosisatojen kuluessa aikaansaama lahti tai merivesiuoma Dubai Creek alkaa merestä ja kulkee kaupungin läpi ikäänkuin halkaisten kaupungin kahteen osaan. Mutkaista merivesikäytävän rantaa pitkin luikertelee moottoritie ja toiselle puolelle pääsee vesitaksilla. Lahti on suosittu paikka pienillä Jet-urheiluveneillä hurjasteluun. Lahden suulla meren äärellä sijaitsee Shindaghan-kaupunginosa, jossa pääsee tutustumaan Dubai historiaan ja vanhoihin arabitaloihin. Kaunis Creekside-puisto toimii virkistyspaikkana, jonka suunnittelussa on otettu huomioon harmonia joen, taivaan ja viheriöalueen kanssa.
 
 
 
 Jumeirahin moskeija, Dubai
Jumeirah Mosque on yksi suurimmista Dubain 660:sta moskeijasta. Moskeija on lisäksi tiettävästi ainoa moskeija kaupungissa, jonne päästetään myös länsimaiden ihmisiä (siis muita kuin muslimeja), mutta vain järjestetyn kiertokäynnin aikana. Kaunis moskeija on hyvä esimerkki perinteisestä islamilaisesta arkkitehtuurista. Moskeija on kokonaisuudessaan rakennettu valkeasta kivestä ja siinä on kaksi minareettia. Jumeirahin rannikkoalueella asui aikoinaan arabeja, joissa monet olivat kalastajia ja helmensukeltajia.
 
 
 
 
 
 

Bastakiyan alue, Dubai
Vanhassa Bastakiya-kaupunginosassa voi matkustaa aikaan ennen sähköä ja ilmastointia, jolloin perinteiset vanhat talot viilennettiin tuulimyllyjen avulla. Vanha-Dubai oli jo aikoinaan kuuluisa Creek-lahden kummallakin puolella sijaitsevista tuulimyllyistään. Tänä päivänä tuulimyllyt ovat suosittu turistinähtävyys, sekä pala arabialaista arkkitehtuuria ja Dubain historiaa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dubai-torni, Dubai
Vuonna 2005 aloitetun Burj Dubain rakentaminen on määrä saada päätökseen vuoden 2009 aikana, jolloin siitä tulee maailman korkein rakennus. Tarkkaa korkeutta ei vielä tiedetä, mutta pilvenpiirtäjän lopulliseksi korkeudeksi on arvioitu 750-800 metriä. Dubai-tornista tulee siis korkein ihmisen maalle pystyttämä rakennelma maailmanhistoriassa. Kerroksia pilvenpiirtäjään tullee ainakin pari sataa. Tornin on suunnitellut sama yhdysvaltalainen yhtiö, joka on suunnitellut myös World Trade Centerin raunioille pystytettävän Freedom Towerin. Pilvenpiirtäjähanke on saanut kritiikkiä osakseen muun muassa rakennustyövoimana käytetyn siirtotyöläisten alhaisen palkkatason ja huonojen elinolojen vuoksi.
 
 

Keinotekoiset Palmusaaret ja The World -saaristo, Dubai
Tätä kirjoittaessa vielä ilmeisesti keskeneräiset suurhankkeet kuten merelle kurkottavat keinotekoiset palmusaaret (Palm Islands) ja The World -saaristo odottavat lopullista valmistumistaan. Lintuperspektiivistä katsottuna palmusaaret muodostavat merelle valtavan palmun ja The World -saaristo saarista rakennetun maailmankartan. Saarille on jo rakennettu ja tullaan rakentamaan vesipuistoja, hotelleja, kasinoja ja yksityisasuntoja. Jo kaikkein edullisimpien asuntojen hinnat ovat joidenkin lähteiden mukaan hulppeita, parin miljoonan euron luokkaa.
 
 
 
 
 
Al Boom -turistikylä, Dubai
Creekside-puiston vieressä sijaitseva turisteja varten luotu kylä pitää sisällään 2000 istumapaikan ruokailusalin, kahviloita, ravintoloita, puiston, sekä kukin ja kasvein koristellun lammen ja viiden veneen käsittävän venepaikan. Perinteisen vanhan arkkitehtuurin mukaisesti luodun kylän yksi tarkoituksista on auttaa turisteja ymmärtämään ja kunnioittamaan kaupungin vanhoja beduiiniperinteitä.

Al Mamzar -rantapuisto, Dubai
Yli sadan hehtaarin suuruinen niemi Persianlahden rannalla tarjoaa puhdasvetisen yleisen uimarannan, uima-altaita, leikkipaikka lapsille ja kauniita viheralueita picnic-retkeä ajatellen. Keskiviikkoisin rannalle pääsevät vain naiset ja lapset.

Öinen aavikkosafari, Dubai
Knight Tours tarjoaa tutustumista aitoon beduiinien vanhanajan aavikkoelämään. Auringonlaskun jälkeen opastetulla safarilla vierailijat pääsevät ratsastamaan kamelilla hiekkadyynien yli ja osallistumaan arabialaisella musiikilla ja tanssilla höystettyyn perinteiseen juhla-ateriaan. Safareita on erilaisia, joillakin safareilla ohjelmaan kuuluu myös nukkuminen aavikolla tähtien alla.Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'thesis_prev_next_posts' not found or invalid function name in /home/u35015/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286