Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Lontoo, Englanti - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää Lontoossa nyt:

Lontoo
Photo Credits: Annie Mole  Distribution license for the photo

Lontoo

Englannin pääkaupunki Lontoo (London) on yksi suurimmista Euroopan kaupungeista noin 7,5 miljoonalla asukkaallaan. Roomalaiset perustivat kaupungin ajanlaskumme alkuvuosikymmeninä ja Lontoo oli 1700- ja 1800-luvuilla yksi maailman suurimmista kaupungeista. Kaupunki on nykyään hyvin monikielinen, sillä Lontoossa puhutaan yli 300 eri kieltä, ja kolmasosa koululaisistakin puhuu äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin englantia. Kaupungissa toimii hyvä (vaikkakin ruuhkainen) julkinen liikenne kattavine metro- ja bussilinjoineen, vaikka ydinkeskustassa pärjää hyvin apostolin kyydilläkin. Lontoolainen ruokakulttuuri on viime vuosina tullut tärkeämmäksi ja ravintoloitakin kaupungista löytyy useita tuhansia. Lontoo on merkittävä kulttuurikaupunki näyttelyineen ja vanhoine rakennuksineen. Kaupungissa on yli 300 museota. Lontoo sopii hyvin myös shoppailuun, vaikkakin on hyvä muistaa että Lontoo on yksi maailman kalleimmista kaupungeista. Lontoossa vallitsee lauhkea ilmasto, talvella on päivisin yleensä muutama lämpöaste ja kesän keskilämpötila on noin +20 astetta.
Westminster Abbey london
Photo Credits: antmoose  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Westminster Abbey Lontoo
Goottityylinen Westminster Abbey on toiminut englantilaisten kuninkaallisten henkilöiden kruunajais- ja hautapaikkana jo usean vuosisadan ajan. Kirkon ensimmänen romaanistyylinen versio rakennettiin 1000-luvulla, goottityyliseksi kirkko rakennettiin uudelleen vuosisatojen 1200-1500 välisenä aikana. Kirkko toimii viimeisenä leposijana monelle tunnetulle valtiomiehelle, tiedemiehelle ja taiteilijalle. Hautapaikka kirkossa on korkea kunnianosoitus vainajaa kohtaan. Westminster Abbeyn merkittävin nähtävyys on runoilijoiden nurkkaus, jonne on haudattuna useita kirjallisuuden suurnimiä kuten esimerkiksi Charles Dickens, Robert Browning, Thomas Hardy ja Geoffrey Chaucer.
British Museum
Photo Credits: mtowber  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
British Museum Lontoo
"Brittiläinen museo" on yksi maailman suurimmista museoista, ja sen tiloista löytyy yli seitsemän miljoonaa ihmiskunnan historiaa ja kulttuuria havainnollistavaa esinettä. Edustettuna on koko ihmiskunnan historia ja sen kehitys muinaisista ajoista nykyaikaan. Museo on joutunut useaan otteeseen kritiikin kohteeksi sellaisten esineiden vuoksi, jotka Britannia on haalinut itselleen kolonialismin aikana muista maista, kuten esimerkiksi Kreikasta ja Nigeriasta. British Museum perustettiin vuonna 1759, ja museon alkuperäinen tarkoitus oli tuoda yleisön nähtäväksi tiedemies Sir Hans Sloanen museokokoelmat. Suuri osa British museumin nykyisistä valtavista kokoelmista on varastoitu maan alle ja muihin tiloihin, sillä kaikki eivät millään mahtuisi esille samanaikaisesti. Museoon on ilmainen pääsy.
Buckingham Palace
Photo Credits: jimg944  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Buckinghamin palatsi Lontoo
Britannian kuningasperheen virallisena kotina toimivassa Buckingham Palacessa on 600 huonetta: makuuhuoneita, kylpyhuoneita, toimistoja, tapaamishuoneita jne. Palatsin arkkitehtuuri ei sinänsä ole mitenkään erikoista, vaan vaikuttavinta rakennuksessa on sen suuri koko. Palatsiin pääsee turistikierrokselle, mutta vain 18 kauniisti koristeltuun huoneeseen. Palatsin edustalla tapahtuva jokapäiväinen (talvisin vain joka toinen päivä) vahdinvaihto on suosittu nähtävyys ja hieno seremonia. Palatsin rakennutti 1700-luvun alussa Normandian ja Buckinghamin herttua John Sheffield. Rakennusta on tämän jälkeen useaan kertaan uusittu ja korjailtu. Kuningatar Elisabet II:n asuntona toimivassa palatsissa työskentelee noin 450 ihmistä.
tower of london
Photo Credits: Hyougushi  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Tower of London Lontoo
Thamesin rannalla sijaitseva "Lontoon linnoitus" Tower of London on keskiajalla rakennettu tornilinna, joka on yksi maailman kuuluisimmista linnoista ja näytteli keskeistä osaa Lontoon historiassa. Linnassa säilytetään arvokkaita kruununjalokiviä. 1000-luvulla rakennetun linnan perusta rakennettiin suojaksi vihollisten hyökkäyksiltä ja se toimi myös kuninkaallisten asuntona. Linnan ympärille on kaivettu syvä vallihauta ja rakennettu korkea muuri, jossa on 13 tornia. Lontoon Towerin kuuluisin torni on nimeltään Bloody Tower, jossa kuningas Richard III piti vangittuina kahta veljenpoikaansa ja jossa heidät murhattiin. Tower of London toimi myös mestaus- ja kidutuspaikkana keskiajalla. Tornilinna ei ole erityisen kaunis, vaan se on rakennettu tarkoituksella jylhäksi ja pelottavaksi.
tower bridge
Photo Credits: jimbowen0306  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Tower Bridge Lontoo
Tower of Londonin kupeessa sijaitsevaa Tower-siltaa rakennettiin kahdeksan vuoden ajan, ja se oli aikoinaan 1800-luvulla huikea insinööri- ja arkkitehtiosaamisen taidonnäyte. Silta otettiin käyttöön vuonna 1894, ja sen alitse pystyy seilaamaan korkeamastoisetkin purjealukset. Sillan ulkokuori on kiveä, sillä sen haluttiin sulautuvan yhteen goottilaistyylisen Tower of London -tornilinnan kanssa. Sillan rakenteet ovat pääosin terästä.
big ben
Photo Credits: Bruno Girin  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Big Ben Lontoo
Monesti Lontoon symboliksikin nimetty parlamenttitalon kellotornin suuri kello Big Ben sijaitsee aivan Lontoon keskustassa Thames-joen äärellä. Kello lyö tasatunnein ja neljä pienempää kelloa neljännestunnin välein. Big Ben alkoi näyttää aikaa vuonna 1859 ja se on saanut nimensä rakennuspäällikkönä toimineen Sir Benjamin Hallin mukaan. Big Benin kellotorni on 106 metriä korkea ja pelkästään itse suuri kello painaa 14 tuhatta kiloa. Kellon minuuttiviisarin pituus on yli 4 metriä.
london eye
Photo Credits: JL2003  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
London Eye Lontoo
"Lontoon silmä" on maailman suurin maailmanpyörä, jonka suunnitteluun on osallistunut useita arkkitehtejä. Maailmanpyörä on 135 metriä korkea ja huipulta pystyy näkemään koko kaupungin. Yksi kierros laitteessa kestää puoli tuntia. Maailmanpyörä avattiin yleisölle 31. joulukuuta vuonna 1999, ja se tunnetaan myös nimellä Millennium Wheel.
hyde park london
Photo Credits: jumblejet  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Hyde Park Lontoo
Hyde Park -puisto on suuri kuninkaallinen puisto, jossa sijaitsee muun muassa vuonna 1997 kuolleen prinsessan Dianan Kensingstonin palatsi. Puisto on noin 140 hehtaarin kokoinen ja pitää sisällään Serpentine-järven, ratsastusteitä, suuri kaunis puutarha sekä tietenkin paljon puita ja pensaita. Puisto sopii hyvin rentoutumispaikaksi, ja siellä voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten esimerkiksi pelata tennistä.
St Pauls Cathedral london
Photo Credits: stevecadman  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Pyhän Paavalin katedraali Lontoo
Lontoon piispanistuin sijaitsee St. Paul's Cathedralissa. Katedraali valmistui nykyiseen muotoonsa 1700-luvun alussa, vaikka paikalla on sijainnut useita kirkkorakennuksia jo ensimmäisiltä vuosisadoilta lähtien. Kaikki aiemmat katedraalit tai kirkot ovat tuhoutuneet joko tulipaloissa tai ne on tuhottu sodissa. Suosittu ja taianomainen paikka katedraalissa on sen kupoli, jossa kuiskauskin kuuluu kupolin toiselle laidalle.
National Gallery london
Photo Credits: bortescristian  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
National Gallery Lontoo
1800-luvulla perustettu kansainvälinen taidegalleria käsittää tunnettujen länsimaisten taiteilijoiden maalauksia aina 1250-luvulta lähtien. Maalauksia on kaikkiaan noin 2300 kappaletta ja mukana on kaikkein suurimpien maalarimestarien lisäksi vähän tuntemattomampiakin tapauksia, kuten esimerkiksi suomalainen Akseli Gallén-Kallela. Tunnetuimpia nimiä maalausten takana ovat muun muassa Francesca, Botticelli, da Vinci, Michelangelo, Rubens, Rembrandt, Renoir, Monet ja van Gogh.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta