Islannin kesä – luontokohteet, joita et halua jättää väliin

Islanti on tunnettu upeasta luonnostaan, ja kesäaika tarjoaa erityisen hyvät mahdollisuudet tutustua saaren kauneuteen. Tässä artikkelissa esitellään Islannin upeimmat luontokohteet, jotka kannattaa ehdottomasti kokea kesälomalla.

Kesäloma Islannissa

Islanti on upea kohde kesälomalle. Saaren upea luonto tarjoaa monia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Voit tutustua Islannin upeisiin vesiputouksiin, kuten Gullfossiin ja Seljalandsfossiin tai vierailla geotermisissä kuumissa lähteissä, kuten Blue Lagoonissa. 

Kesällä voit myös nauttia Islannin ainutlaatuisesta luonnosta patikoimalla kansallispuistoissa, kuten Thingvellirissä ja Vatnajökullissa. Voit myös tutustua jäätiköihin ja jääluoliin tai lähteä valassafarille ja nähdä valaita lähietäisyydeltä. Islannissa on myös mahdollisuus kokea keskiyön aurinko, jolloin aurinko ei laske lainkaan. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja mahdollisuuden nauttia pitkistä kesäöistä.

Vesiputoukset ja jäätiköt – upeat luontokohteet

Islannissa on lukuisia upeita vesiputouksia, jotka tarjoavat upeita näkymiä ja unohtumattomia kokemuksia. Esimerkiksi Gullfoss-vesiputous on yksi maan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on kahden tason vesiputous, joka tarjoaa upeat maisemat ja pauhut. Myös Seljalandsfoss-vesiputous on suosittu kohde, sillä sen takana voi kävellä ja ihailla upeita näkymiä. 

Vesiputousten lisäksi jäätiköt kuuluvat Islannin upeimpiin luontokohteita. Esimerkiksi Vatnajökull-jäätikkö on Euroopan suurin jäätikkö, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden kokea jäätikön ihmeet lähietäisyydeltä. Jäätiköllä voi esimerkiksi osallistua jäätikkövaellukselle tai tutustua sen jäisiin luoliin.

Geysirit ja kuumat lähteet – lämpimät luonnonihmeet

Islannissa voi kokea myös lämpimien luonnonihmeiden lumon. Esimerkiksi Geysir on maailmankuulu geysir, joka purkautuu säännöllisin väliajoin ja tarjoaa upean näyn. Myös Strokkur-geysir on suosittu kohde, sillä se purkautuu noin 5-10 minuutin välein ja tarjoaa upeita näkymiä.

Kuumat lähteet ovat myös suosittuja vierailukohteita Islannissa. Esimerkiksi Blue Lagoon on tunnettu kuumien lähteiden kylpylä, jossa voi rentoutua ja nauttia lämpimästä vedestä. Myös Mývatn-järven alueella on useita kuumia lähteitä, joissa voi rentoutua ja ihailla upeita maisemia.

Mustat hiekkarannat ja kalliomuodostelmat – rannikon aarteet

Islannin rannikko tarjoaa myös upeita luontokohteita. Mustat hiekkarannat ovat yksi Islannin erikoisuuksista. Esimerkiksi Reynisfjara-ranta on tunnettu mustasta hiekastaan ja upeista kalliomuodostelmistaan. Rannalla voi ihailla myös Atlantin valtameren voimakkaita aaltoja.

Kalliomuodostelmat ovat myös suosittuja nähtävyyksiä Islannin rannikolla. Esimerkiksi Dyrhólaeyn niemellä voi ihailla upeita kalliomuodostelmia ja nauttia maisemista. Myös Kirkjufell-vuori tarjoaa hienot maisemat ja ainutlaatuisia kalliomuodostelmia.

Nordic wildlife – Islannin ainutlaatuinen eläimistö

Islannin ainutlaatuinen eläimistö on myös näkemisen arvoinen. Saarella voi nähdä esimerkiksi puffineja, jotka ovat tunnettuja söpöstä ulkonäöstään. Myös valaat ovat yleisiä Islannin vesillä, ja valassafarit tarjoavat mahdollisuuden nähdä näitä upeita eläimiä lähietäisyydeltä.

Myös Islannin hevoset ovat tunnettuja ja suosittuja nähtävyyksiä. Näitä pienikokoisia ja vahvoja hevosia voi ihailla esimerkiksi ratsastusretkillä, jotka tarjoavat vaihtelevia maisemia ja unohtumattomia kokemuksia.

Kesäaika on täydellinen aika tutustua Islannin upeaan luontoon. Vesiputoukset, jäätiköt, geysirit, kuumat lähteet, mustat hiekkarannat, kalliomuodostelmat ja ainutlaatuinen eläimistö tarjoavat unohtumattomia kokemuksia sekä upeita maisemia. Suunnittele siis kesälomasi Islantiin ja koe nämä upeat luontokohteet itse!