Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Berliini, Saksa - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää Berliinissä nyt:

Berliini
Photo Credits: WordRidden  Distribution license for the photo

Berliini

Saksan pääkaupunki Berliini (Berlin) sijaitsee maan kaakkoisosassa, ja se on yksi suurimmista kaupungeista Euroopassa noin 3,4 miljoonalla asukkaallaan. Kaupungin laajalle levittäytyvällä metropolialueella asuu kaikkiaan noin 4,4 miljoonaa asukasta. Berliini on yksi merkittävimmistä nykyarkkitehtuuri-, avantgardetaide-, kulttuuri- ja tiedekeskuksista Euroopassa, ja se on esimerkiksi Hollannin Amsterdamin ohella vapaamielinen, leppoisa ja kansainvälinen kaupunki, joka on tunnettu myös vilkkaasta yöelämästään. Eri puolilla kaupunkia järjestetään jatkuvasti erilaisia näyttelyitä ja kulttuuritapahtumia. Berliini ei ole erikoisen kaunis kaupunki, mutta sen eri kaupunginosia voi hyvin kuvailla omiksi pieniksi kylikseen ominaispiirteineen. Berliinistä löytyy suuri määrä merkittäviä nähtävyyksiä, ja kaupungin laajuudesta johtuen tekemistä ja näkemistä riittää useaksi päiväksi. Berliinissä ei lämpötila yleensä talvisin laske ainakaan paljoa alle nollan, ja toukokuusta syyskuuhun lämmintä on yleensä 20-30 lämpöastetta. Berliinin kaupunki on perustettu 1200-luvulla, ja siitä tuli 1700-luvulla Preussin kuningaskunnan pääkaupunki. Myöhemmin 1900-luvun alkupuolella se oli Kolmannen valtakunnan pääkaupunki ja Natsi-Saksan keskus. Vuodesta 1961 lähtien kaupungin muuri jakoi Saksan Itä- ja Länsi-Saksaan, kunnes vuonna 1989 Saksat yhdistyivät ihmisten murrettua muurin.
brandenburger tor berliini
Photo Credits: sir_james  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Brandenburgin portti Berliini
Brandenburgin historiallinen portti (Brandenburger Tor) on yksi Berliinin merkittävimmistä symboleista. Portti rakennettiin 1700-luvun loppupuolella silloisen Preussin kuninkaan toimesta, ja se toimi aikoinaan porttina joka erotti Berliiniin tulevan maantien kaupungin pääkadusta, Unter den Lindenista. Uusklassista tyyliä edustava Brandenburgin 26 metriä korkea ja 65,5 metriä leveä portti toimi Berliinin jaon aikana rajanylityspaikkana Berliinin muurin pystytykseen saakka. Portin päällä seisoo Quadriga-patsas, joka esittää rauhan jumalatarta istumassa hevosten vetämissä vaunuissa pitäen kädessään valtikkaa, johon on kiinnitetty Preussin ja natsiajan symbolit rautaristi ja Preussin kuninkaallinen kotka.
reichstag berlin
Photo Credits: Sebastian Bergmann  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Berliinin valtiopäivätalo Berliini
Brandenburgin portin vieressä sijaitseva Berliinin näyttävä parlamenttirakennus valmistui vuonna 1894, jonka jälkeen se tuhoutui osittain ensin vuonna 1933 tulipalossa ja toisen maailmansodan aikana pommituksessa. Nykyään uudelleenkunnostetussa rakennuksessa istuu Saksan liittotasavallan parlamentti. Valtiopäivätalon, Reichstagin arkkitehtuuri yhdistelee useita eri tyylejä, vaikka hallitsevana elementtinä onkin italialainen renessanssityyli. Rakennuksen sisätilat ovat koristeltu erittäin juhlavasti ja sen 75 metriä korkea lasikupoli on valmistettu kristallista ja teräksestä.
museumsinsel berlin
Photo Credits: Mishkabear  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Museumsinsel-museosaari Berliini
Museumsinsel, eli museosaari, sijaitsee keskellä Berliiniä Spree-joessa olevan saaren, Spreeinselin pohjoisosassa. Tälle museoalueelle on keskittynyt useita tunnettuja museoita. Museuminselia alettiin rakentaa 1840-luvulla, jolloin Preussin kuninkaana toimiva Fredrik Vilhelm IV päätti omistaa alueen taiteelle ja tieteelle. Toisessa maailmansodassa useat alueen rakennuksista tuhoutuivat ja osaa Museumsinselin rakennuksista jälleenrakennetaan vieläkin. Museumsinsel käsittää viisi merkittävää museota: Vanha museo, alueen vanhin museo, joka valmistui 1830 ja esittelee Fredrik Vilhelm III:n antiikkikokoelman, uudelleenrakentamisen alla oleva Uusi museo, tulee esittelemään esihistoriallista ja egyptiläistä taidetta, Vanha kansallisgalleria, jossa esitellään 1800-luvun veistos- ja maalaustaidetta, Bode-museo, jossa on näytteillä myöhäisantiikkilaista ja bysanttilaista taidetta, ja Pergamon-museo, jossa on arkkitehtoorisia kopioita muinaisajan monumentaalisista rakennuksista sekä vanhaa roomalaista ja kreikkalaista taidetta.
zoologischer garten berlin
Photo Credits: internets_dairy  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Berliinin eläintieteellinen puutarha Berliini
Zoologischer Garten Berliinissä on yksi maailman suurimmista eläintarhoista. Eri eläinlajeja on eläintarhassa kaikkein eniten maailmassa. Vuonna 1844 avattu eläintarha on Saksan vanhin ja siellä elää noin 14000 eläintä ja 1500 eläinlajia. Suurimmat nähtävyydet eläintarha-alueella ovat sen yhteydessä oleva suuri akvaario ja jättiläispandat.
schloss charlottenburg
Photo Credits: Zemzina  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Charlottenburgin linna Berliini
Schloss Charlottenburg sijaitsee Berliinin länsiosassa Charlottenburgin alueella, ja se on Berliinin vielä jäljellä olevista linnoista suurin. Kuningas Fredrik I:n ja tämän puolison kuningatar Sophie Charlotten alkujaan italialaiseen barokkityyliin rakennuttamaa linnaa laajennettiin 1700-luvun alussa, jonka jälkeen kuningatar pian menehtyi, ja Fredrik nimesi linnan puolisonsa mukaan Charlottenburgiksi. Suuri linna kärsi pahoja vaurioita toisessa maailmansodassa, jonka jälkeen se rakennettiin suurelta osin uudelleen. Nykyisin Charlottenburgin linna toimii museorakennuksena.
siegessäule
Photo Credits: pitfisch  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Siegessäule-pylväs Berliini
Siegessäule-pylväs rakennettiin vuonna 1873 Saksassa käytyjen yhdistymissotien (1861-1871) kunniaksi, jolloin Preussin sotavoimat kukistivat Ranskan taisteluissa. Noin 67 metriä korkea pylväs sijaitsee Berliinin keskustan länsipuolella Tiergartenin puistossa liikenneympyrä Großer Sternin sisällä. Pylvään huipulla seisoo Voiton jumalatar kädessään seppele ja viiripaalu.
berliner fernsehturm
Photo Credits: Bernt Rostad  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Berliinin televisiotorni Berliini
Kokonaisuudessaan 368 metriä korkea Berliinin televisiotorni sijaitsee Alexanderplatzilla, keskellä Berliiniä. Rakennelma valmistui vuonna 1968 kolmen vuoden rakennustyön jälkeen. Tornin näköalapaikka on reilun 200 metrin korkeudessa, jonne pääsee hissillä. Televisiotornin juuren halkaisija maan tasolla on 32 metriä.
kaiser-wilhelm gedächtniskirche
Photo Credits: wit  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Keisari Vilhelmin muistokirkko Berliini
Dramaattiseksi muistoksi sodan tuhoista on jätetty Berliinissä Breitscheidplatzilla sijaitsevan entisen massiivisen ja kauniin kirkon rauniot. Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche on yksi Berliinin tärkeimpiä symboleja, ja se valmistui vuonna 1895. Kirkko edusti uusromaanista tyyliä ja sen sisätilat oli koristeltu mosaiikeilla. Kirkko tuhoutui osittain vuoden 1943 pommituksissa. Kirkon pahoin vaurioitunut päätorni jätettiin ennalleen sodan jälkeen, mutta vuonna 1961 sen viereen rakennettiin uusi kahdeksankulmainen kirkko, jonka seinät on tehty himmeistä lasiruuduista. Kirkossa säilytetään erilaisia ulkomaalaisia taideteoksia, jotka kuvastavat sovintoa ja anteeksiantoa entisten vihollismaiden kanssa.
holocaust memorial berlin
Photo Credits: Yagolin  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Juutalaisten muistomonumentti Berliini
Toisen maailmansodan aikana holokausteissa murhattujen miljoonien eurooppalaisten juutalaisten kunniaksi rakennettu massiivinen, 2711 suuresta kivipaadesta muodostuva labyrintti sijaitsee Brandenburgin portin lähellä. Neljän jalkapallokentän suuruinen kivilabyrintti valmistui vuoden 2004 joulukuussa. Muistomerkistä ollaan kiistelty useiden vuosien ajan, ja se herättää edelleen ristiriitaisia tunteita ja kiivasta keskustelua. Kivipaadet ovat käsitelty aineella, joka estää kivipaasien töhrimisen esimerkiksi graffiteilla.
viktoriapark kreuzberg
Photo Credits: balloon in a sock  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Viktoriapark-puisto Berliini
Kreuzberg-kaupungiosan viihtyisä ja suuri Viktoriapark on erityisen suosittu rentoutumispaikka varsinkin kesäaikaan. Läpi puiston virtaa 60 metriä pitkä vesiputous, korkean kukkulan huipulla on Napoleonin sotien seurauksena pystytetty risti, sotamuistomerkki. Alueella näkee päivisin lähinnä lapsiperheitä ja hölkkääjiä, mutta iltaisin alueen valtaavat hipit, musisoijat ja tavalliset nuoret olutkasseineen.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta