Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Dublin, Irlanti - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää Dublinissa nyt:

Dublin
Photo Credits: infomatique  Distribution license for the photo

Dublin

Viikingit perustivat Irlannin pääkaupungin Dublinin vuonna 840 valloittaen tällöin suurimman osan maasta. Keskiajalla Irlanti joutui moneksi vuosisadaksi Englannin vallan alle, ja Irlannin historia tältä ajalta on myrskyisä ja verinen. Irlanti itsenäistyi lopulta vuonna 1922, mutta saaren pohjoiskärjessä sijaitsevat kuusi kreivikuntaa jäi Englannin haltuun. Suur-Dublinin alueella asuu nykyään yli miljoona asukasta, joka käsittää lähes kolmasosan koko maan asukasluvusta. Dublin on monikulttuurinen kaupunki, jossa on paljon maahanmuuttajia ympäri maailmaa. Kaupungissa on paljon vuosisatoja vanhoja rakennuksia, kirkkoja, linnoja, puistoalueita, kanaaleja ja siltoja sekä Temple Bar -kaupunginosa, jossa on pelkästään baareja, pubeja ja ravintoloita. Dublinin suuret nähtävyydet sijaitsevat vain kävelymatkan päässä toisistaan, joten moneen niistä ehtii tutustua jo parin päivän aikana. Liikenne Dublinissa on huonosti järjestetty ja keskimääräinen elintasokaan ei ole kovin korkea. Irlannin ja Dublinin ilmasto on sateinen, vettä voi tulla lähes joka päivä. Lauhkean meri-ilmaston maassa on talvisin muutama plusaste ja kesäisin parikymmentä astetta lämmintä.
dublin castle
Photo Credits: infomatique  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Dublinin linna Dublin
Dublin Castlea voi sanoa yli 700 vuotta kestäneen brittiläisen herruuden symboliksi Irlannissa. Linna ja sen kirjoitukset ja kuvamaalaukset kertovat Irlannin väkivaltaisesta historiasta aina 1900-luvulle saakka. Linnan alueeseen kuuluu epätasainen pihamaa ja useita torneja, joista korkein on rakennettu King Johnin aikana 1200-luvun alkupuoliskolla. Dublinin linnaa käytetään nykyisin pääasiassa Irlannin ja EU:n hallituksen kokouspaikkana.
Patricks+Cathedral+dublin
Photo Credits: JL2003  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Pyhän Patrikin katedraali Dublin
1100-luvun lopulla rakennettu St. Patrick's Cathedral on Irlannin merkittävin ja suurin kirkkorakennus. Katedraali on myös hyvin kaunis ja harras paikka. Katedraalissa on tunnustettu katolilaista uskontoa 1700-luvulta saakka. Rakennuksen tiloissa toimii myös kirkkomuseo. Katedraalissa esiintyvän heraldisen keskiaikaisiin asusteisiin pukeutuneen kuoron esitys on taianomainen kokemus. Rakennukseen on myös haudattu 400-luvulla kuollut irlantilainen apostoli ja suojelupyhimys, joka elinaikanaan vakiinnutti kristinuskon Irlantiin.
Phoenix Park dublin
Photo Credits: infomatique  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Phoenix-puisto Dublin
Dublinin Phoenix Park on euroopan suurin yleinen puisto, ja pitää sisällään suuria viheralueita, metsikköä, järviä ja pelikenttiä. Puiston kokonaispinta-ala on yli 7 neliökilometriä. Paras päivä puistossa vierailuun on sunnuntai, jolloin puistossa pelataan krikettiä, jalkapalloa, poloa, baseballia ja hurlingia. Alueen nähtävyyksiä ovat muun muassa People's Garden, vuonna 1864 perustettu värikäs kukkatarha, Lord Chesterfieldin vuonna 1747 pystyttämä Phoenix Column -monumentti ja vuonna 1817 Wellingtonin herttuan kunniaksi rakennettu 60 metriä korkea obeliski.
bank of ireland dublin
Photo Credits: Photoamble.  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Bank of Ireland Dublin
Dublinin pankkirakennuksen suunnitteli Sir Edward Lovett Pearce kolmen muun arkkitehdin voimin. Rakennus toimi vuoteen 1801 parlamenttirakennuksena, jolloin Irlanti joutui Englannin vallan alle ja rakennuksesta tehtiin pankki. Rakennuksessa on vielä tallella vanha ylähuone ja pankin värikkäästä historiasta kertova näyttely. 1700-luvulla ikkunoista joutui maksamaan lisäveroa, ja rakennuksen ikkunoiden paikat korvattiin syvennyksillä. Pankki sijaitsee vastapäätä Trinity-yliopistoa.
Trinity College dublin
Photo Credits: infomatique  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Trinity-yliopisto Dublin
Suuri Trinity College on perustettu vuonna 1592 Kuningatar Elisabet I toimesta. Yliopistoalueella sijaitsee monia vanhoja idyllisiä rakennuksia. Kuuluisin näistä on upeasta suunniteltu yliopiston kirjasto, jonka pitkä sali on vaikuttava taidonnäyte vanhasta arkkitehtitaidosta. Monet kirjaston kirjoista ovat useita vuosisatoja vanhoja. Kirjaston tunnetuin nähtävyys on Kellsin munkkiluostarissa pergamentille muinoin kirjoitettu ja taidokkaasti kuvitettu latinankielinen Raamatun tekstejä sisältävä pergamenttikokoelma The Books of Kells.
Christ Church Cathedral dublin
Photo Credits: infomatique  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Christ Church -katedraali Dublin
Viikinkien vuonna 1038 rakentamana Christ Church Cathedral on Dublinin vanhin rakennus. Katedraalin tiloissa näytetään Dublinia-multimediaesitystä katedraalin historiasta. Englantilainen normannilainen paroni Strongbow (Richard de Clare) on haudattuna rakennukseen monumentaalisen kuvan alle. Katedraalin suuri krypta on Dublinin vanhin säilynyt rakennelma ja katedraalin merkittävin paikka. Rakennuksen aarrekokoelma sisältää vanhoja käsikirjoituksia, erilaisia käsintehtyjä esineitä ja James II:n aikaisen kirkkoteltan, tabernaakkelin.
Guinness Storehouse dublin
Photo Credits: Pierre Phaneuf  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Guinnessin olutpanimo ja museo Dublin
Arthur Guinnessin vuonna 1759 perustama olutpanimo on tehnyt Guinnessin tummasta stout-tyyppisestä oluesta maailmankuulun ja se onkin Irlannin kansallisjuoma. Itse panimo on suljettu yleisöltä, mutta panimon yhteydessä on näyttely- ja museotila, jossa pääsee tutustumaan oluen teon saloihin, tehtaan historiaan ja maistamaan kuuluisaa juomaa.
the spire dublin
Photo Credits: August III  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
The Spire Dublin
Piikin muotoinen, 120 metriä korkea ja juurestaan halkaisijaltaan noin kolme metriä paksu monumentti suunniteltiin alunperin valmistumaan aikaisemmin ja juhlistamaan vuosituhannen vaihtumista. Suunnitelma ei pitänyt, ja valon monumentiksikin kutsuttu rakennelma valmistui vasta vuonna 2003. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pehmeästi valaistu Spire nousee korkeuksiin rakennusten keskeltä ja on ensimmäinen asia joka huomataan kun kaupunkiin saavutaan lentokentältä. The Spiren halkaisija on korkeimmasta kohdastaan vain 30 cm, joten tuulisella säällä rakennelman huippu huojuu jonkin verran.
Powerscourt Estate Gardens
Photo Credits: infomatique  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Powerscourtin alue ja puutarhat Dublin
Powerscourt Estate & Gardens on idyllinen puistomainen alue, jossa on suihkulähteitä, eläinten hautausmaa, italialaisia puutarhoja, kahvila ja pieniä kauppoja. Alue on kaunis ja hyvä paikka retkelle pois kaupungin hälinästä.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta