Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Kanariansaaret, Espanja - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää Kanariansaarilla nyt:

Teneriffa
Photo Credits: qdos  Distribution license for the photo

Kanariansaaret

Monen suomalaisenkin hyvin tuntema Kanariansaaret (espanjaksi Islas Canarias, englanniksi Canary Islands) ovat itsehallinnollinen Espanjalle kuuluva saariryhmä, joka sijaitsee lähellä Afrikan rannikkoa. Kanariansaarilta on matkaa Afrikan mantereelle reilut sata kilometriä. Lämpimän merellisen ilmaston saariryhmään kuuluu seitsemän pääsaarta: Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera ja El Hierro. Itäisimmältä saarelta (Lanzarote) on matkaa läntisimmälle saarelle (Ei Hierro) vajaa 400 kilometriä. Kanariansaaret elää pitkälti turismista, ja saaristossa vierailee vuosittain kymmenen miljoonaa turistia ympäri maailmaa. Saariryhmä on syntynyt miljoonia vuosia sitten merenalaisten tulivuoripurkausten aikaansaamana ja monilla saarilla onkin korkeita vuoria. Suurimmalla saarella, Teneriffalla (pinta-ala reilut 2000 neliökilometriä), sijaitsee korkea Teide-tulivuori, jolla on korkeutta yli 3,7 kilometriä. "Onnellisten saaret" lempinimen saanut Kanariansaaret sopii erityisesti rantalomakohteeksi perheille, mutta myös juhlijoille: yöelämä saarilla on turistien suosimissa paikoissa vilkasta. Vaikka Kanariansaaret ovatkin kuuluisia lempeästä ja keväisestä ilmastostaan, pitkistä hiekkarannoistaan sekä auringonpaisteesta, löytyy saarilta myös mäntymetsiä, palmuaavikoita, luonnonpuistoja ja jopa lumipeitteisiä korkeita vuoria. Kanariansaarilla asuu noin kaksi miljoonaa asukasta ja saarten virallinen kieli on espanja. Ylivoimaisesti eniten turisteja käy ja asukkaita elää Teneriffalla, Gran Canarialla ja Lanzarotella. Esimerkiksi reilun 10 tuhannen asukkaan El Hierrolla ei käy juurikaan turisteja.
Santa Cruz de Tenerife
Photo Credits: Secret Tenerife  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Santa Cruz de Tenerife (Teneriffa)
Teneriffan pääkaupungissa Santa Cruzissa asuu reilut 200000 asukasta ja se on kuuluisa erityisesti kauniista puistoalueistaan. Kaupungissa on paljon vierailun arvoisia paikkoja, kuten esimerkiksi Conception-kirkko, jossa on barokin ajan taideaarteita, Cartan palatsi, Paso Alton linna, San Franciscon kirkko sekä kolme museota. Museo de la Naturaleza y El Hombre esittelee saarten alkuperäiskansojen muumioita ja pääkalloja, Museo de Bellas Artesissa on kanarialaisia maalauksia ja flaamilaisia taidetöitä, sekä aseita ja muuta sotimiseen liittyvää rekvisiittaa esittelevä sotamuseo.
Puerto de la Cruz
Photo Credits: jimmyroq  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Puerto de la Cruz (Teneriffa)
Puerto de la Cruz on saaren eniten vierailtu kaupunki, josta löytyy upeita rantoja ja hyviä ostospaikkoja. Kaupungissa kannattaa vierailla ainakin Loro Parkissa, jossa on lukematon määrä värikkäitä papukaijoja, merenkulkumuseossa Museo Naval de la Casa Iriartessa, orkideapuistossa ja kasvitieteellisessä puutarhassa.
Mount Teide
Photo Credits: ahisgett  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Teide-tulivuori (Teneriffa)
Mount Teide on kaikessa jylhyydessään Teneriffan ylivoimaisesti silmiinpistävin maamerkki, joka on hyvä kohde päivän mittaiselle vaellusretkelle. Kraaterialueet kuivuneine laavavirtoineen ja vuoren maasto laavahiekkadyyneineen ja kalliohampaineen ovat vaikuttavan näköisiä. Teiden huipulle pääsee myös köysiradalla. Vuoren sääolosuhteita valvotaan tarkasti ja varsinkin huipulta täytyy pystyä esimerkiksi tuulen voimistuessa evakuoimaan ihmiset pois nopeasti.
Teneriffan pyramidit (Teneriffa)
Vaikka Teneriffalla sijaitsevat pyramidit ovatkin lähinnä pienoismalleja Egyptin tai Meksikon vastaavista, ne ovat kuitenkin mielenkiintoinen vierailukohde. Pyramidien askelmat ja muu struktuuri ovat huolellisesti rakennettuja ja pyramideilla oletetaan aikoinaan järjestetyn seremonioita, joissa palvotaan aurinkoa.
Puerto Rico gran canaria
Photo Credits: Dan Kamminga  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Puerto Rico (Gran Canaria)
Kaarenmuotoisen lahdenpoukaman vierellä sijaitseva Puerto Rico on aurinkoinen lomakylä, jossa ei sen kummemmin mitään erikoisia nähtävyyksiä ole, mutta kylän kansainvälinen tunnelma sekä pienvenesatama on kokemisen arvoisia. Puerto Rico ja sen hotellit sijaitsevat osittain korkeassa rinteestä, josta on hieno näkymä alas lahdenpoukamaan.
Las Palmas gran canaria
Photo Credits: jhderojas  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Las Palmas (Gran Canaria)
Gran Canarian koillisossa sijaitseva Las Palmas on Kanariansaarten suurin kaupunki 350000 asukkaallaan. Las Palmasissa on paljon mielenkiintoisia paikkoja joissa kannattaa vierailla. Las Canterasin kolmekilometrinen ranta alkaa aivan kaupungin keskustasta ja sen varrella on vanha ja elegantti rantabulevardi. Kolumbus vieraili vuonna 1492 kaupungissa aikoinaan ennen Amerikan löytöretkeään ja hänen nimeään kantava Kolumbuksen talo (La casa de Colón) muistuttaa hänen vierailustaan. Lukuisten saaren historiasta kertovien museoiden lisäksi kaupungissa on jylhä Santa Anan neoklassista ja goottilaista rakennustyyliä yhdistelevä katedraali, joka on rakennettu 1500-luvulla. Myös katedraaliin torniin pääsee katselemaan maisemia. Las Palmasin Centro Atlantico de Arte Moderno on suuri taidekeskus, joka on rakennettu hyvinsäilyneen 1800-luvun rakennuksen puitteisiin.
Timanfaya lanzarote
Photo Credits: racatumba  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Timanfayan luonnonpuisto
(Lanzarote)

Rajujen tulivuorenpurkausten muovaamaan Lanzaroten maastoon pääsee erityisesti tutustumaan Timanfayan luonnonpuistossa, jonka alueella on tapahtunut useita tulivuorenpurkauksia vuosina 1730-1735. Alueelle ei sada juuri koskaan vettä, eikä vesi ole päässyt muovaamaan maastoa. Luonnonpuiston reunamilla on ns. pirunpeltoja, jotka ovat syntyneet kuumien laavavirtojen aikaansaamina.
Jameos del Agua
Photo Credits: Fran Villena (villano)  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Jameos del Agua (Lanzarote)
Saarella eläneen ja sen arkkitehtuurin suuresti vaikuttaneen kuuluisan taiteijan César Manriqueen suunnittelema Jameos del Agua on Corona-tulivuoren purkauksen syntynyt suuri laavakupla. Vaikuttavan näköisen paikan erikoisuus on maan sisällä sijaitseva maanalainen pieni järvi, jonka äärelle pääsee myös laskeutumaan. Järvessä elää albiinorapuja, joita ei tiettävästi elä missään muualla.
Jardin de Cactus lanzarote
Photo Credits: exfordy  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Kaktuspuisto (Lanzarote)
Jardin de Cactus on myös César Manriqueen idean pohjalta toteutettu alue, jossa kasvaa yli 10000 kaktuslajia. Kaikki kaktukset eivät toki ole lanzarotelaisia vaan suuri osa lajeista on tuotu muilta Kanariansaarilta, Madagaskarilta ja Amerikasta.
Cueva de los Verdes
Photo Credits: Christ0ff  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Laavatunneli (Lanzarote)
Cueva de los Verdes on La Corona -tulivuoresta purkautuneen vyöryvän laavan synnyttämä tunneli, joka on yli kuuden kilometrin pituinen. Tulikuuma laava vyöryi tulivuoren suulta kohti merta yli kolmetuhatta vuotta sitten. 1960-luvulla laavan muovaamasta tunnelista kolmasosa avattiin yleisölle ja tätä nykyä maan uumenissa järjestetään jopa musiikkikonsertteja.
Corralejo Fuerteventura
Photo Credits: andym_uk  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Corralejo ja Jandia (Fuerteventura)
Fuerteventuran saarella ei ole juurikaan nähtävyyksiä verrattuna edellä mainittuihin Lanzaroteen, Teneriffaan ja Gran Canariaan. Corralejon useiden kilometrien mittaiset Parque de Dunasin hiekkadyynit ovat näkemisen arvoiset samoin kuin todella kauniit hiekkarannat. Jandian loivasti syveneviin vesiin kelpaa mennä uimaan, paikka sopii rantalöhöilijälle siinä kuin liikunnan harjoittamiseen.
Garajonay La Gomera
Photo Credits: barraquito  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Garajonayn kansallispuisto
(La Gomera)

La Gomeralla sijaitseva Garajonayn kansallispuisto on vehreää metsämäistä vuoristoa, jossa kulkee kauniita vaellusreittejä jokien, vanhojen puiden ja niittyjen lomassa. Alueen vanhat metsät kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.
Roque de los Muchachos
Photo Credits: untipografico  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Roque de los
Muchachos -vuorenhuippu (La Palma)

La Palman vuorenhuipulta, jota kutsutaan nimellä Roque de los Muchachos, on mahtavat näkymät yli laakson. Tällä saaren korkeimmalla kohdalla 2,4 kilometriä merenpinnan yläpuolella on myös Euroopan korkeatasoisin tähtitieteellinen observatorio.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta