Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Mallorca, Espanja - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää Mallorcalla nyt:

Mallorca
Photo Credits: sri_the_quack  Distribution license for the photo

Mallorca

Mallorca (Majorca) on välimeressä sijaitsevan Baleaarien saariryhmän suurin saari. Espanjalle kuuluva Mallorcan saari sijaitsee Espanjan mantereen itäpuolella, parin sadan kilometrin päässä Barcelonasta ja Valenciasta. Mallorcalla vallitseva välimeren ilmasto on lempeä talvisin ja kuuma kesäaikaan. Saaren luonto on hyvin kaunista joka puolella, sekä rannikoilla että vuoristossa. Tramuntanan vuoristossa sijatseva saaren korkein kohta (1445 m) on nimeltään Puig Major, ja sitä pääsee katselemaan sen vierellä kulkevalta tieltä. Vuoristosta avautuu hienot näköalat merelle ja laaksoihin. Mallorcan kaakkoisosa on pääosin tasankoa ja luoteisosa vuoristoa. Mallorcan 550 kilometrin pituinen rannikko on suurelta osin hyvin hoidettua ja puhdasta. Harrastusmahdollisuuksia Mallorcalla on paljon, saari soveltuu erinomaisesti esimerkiksi pyöräilyyn, golfin ja tenniksen pelaamiseen, ratsastukseen, sukeltamiseen, purjehtimiseen ja tietenkin rantalomailuun. Mallorcan reilusta 700000 asukkaasta puolet asuu saaren suurimmassa kaupungissa, Espanjan Baleaarien itsehallintoalueen pääkaupungissa Palmassa (Palma de Mallorca). Kaunis Palman kaupunki sijaitsee Mallorcan eteläosassa. Mallorcalta ja varsinkin Palmasta ja sen läheisyydestä löytyy paljon hyviä shoppailupaikkoja ja paljon laadukkaita klubeja. Suosittuja lomakohteita melko pienellä Mallorcan saarella ovat muun muassa Palma Nova, Alcúdia ja Cala Bona.
valldemossa mallorca
Photo Credits: hanspoldoja  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Valldemossan vuoristokylä ja Cartujan luostari Mallorca
Noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Palmasta pohjoiseen sijaitsee Valldemossan kaunis vuoristokylä, joka on tunnettu erityisesti luostaristaan. Viehättävien pikkutalojen lomasta kohoaa Cartuja-luostari, jossa kuuluisa säveltäjä Frédéric Chopin asui jonkin aikaa. Luostarissa on edelleen vanha, Chopinin käyttämä piano. Luostariin yhdistetään usein myös naiskirjailija George Sandin (paronitar Dudevant) nimi, jolla oli suhde Chopinin kanssa reilun 10 vuoden ajan. Valldemossan kylä sijaitsee 400 metrin korkeudessa ja sitä ympäröi korkeat vuoret. Kylän vierellä sijaitseville vuorille pääsee patikoimaan sinne rakennettuja kävelyreittejä pitkin. Kylän oma suojelupyhimys La Beata suojelee kyläläisiä vaaroilta.
alcudia mallorca
Photo Credits: kalleboo  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Alcúdia Mallorca
Mallorcan pohjoisosassa sijaitseva Alcúdia on kapeista ja sokkeloisista kujista koostuva keskiaikaisten muurien ympäröimä ja täydellisesti entistetty kaupunki. Alcúdia kukoisti 100-luvulla ennen ajanlaskumme alkua, roomalaisten valloittajien tehdessä tuolloin siitä pääkaupunkinsa. Myöhemmin kaupunki tuhottiin vandaalien toimesta, mutta 1300-luvulla espanjalaiset valloittajat rakensivat kaupungin nykyiset muurit. Kaupunkiin pääsee kahdesta portista. Nähtävyyksiä alueella ovat vanhat roomalaiset talot, Teatro Romano - roomalainen amfiteatteri, sekä Oratori de Santa Anna - yksi Mallorcan vanhimmista kirkoista. Yleisesti nimellä Alcúdia kutsutaan suurempaa, todella pitkästä ja upeasta hiekkarannasta sekä lukuisista hotelleista koostuvaa aluetta, johon kuuluu myös siis tämä pieni keskiaikainen Alcúdian kaupunki.
formentor mallorca
Photo Credits: riczribeiro  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Cap de Formentor Mallorca
Aivan Mallorcan pohjoisimmassa niemenkärjessä kohoava Cap de Formentor tarjoaa huikeita maisemia: 400 metriin kohoavat lähes pystysuorat kalliot nousevat suoraan merestä. Kallioilta, sen näköalapaikoilta ja sinne meneviltä vaarallisilta teiltä avautuu hienot näkymät, joita on aivan turha edes yrittää kameralla ikuistaa. Kalliolla kasvaa pinjoja ja pesii merilintuja. Tällä saaren koillisosan vaikuttavan näköisellä niemellä on myös Mallorcan vanhin luksushotelli, jossa lomailee maailmankuuluja julkisuuden henkilöitä.
palma mallorca
Photo Credits: UggBoy UggGirl  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Palma Mallorca
Mallorcan pääkaupunki Palma on tyylikäs ja hienostunut kaupunki, josta löytyy hyviä ravintoloita, vilkasta yöelämää, shoppailupaikkoja ja taidetta. Kaupungissa asuu noin puolet mallorcalaisista, eli 400-500 tuhatta paikallista asukasta. Kaupungissa on nykyaikaisten huvitusten lisäksi myös historiallisia rakennuksia ja nähtävissä syrjemmällä roomalaisajan jäänteitä. Palman lentoasema on kolmanneksi vilkkain Espanjassa, sitä käyttää vuosittain yli 20 miljoonaa matkustajaa.
bellver mallorca
Photo Credits: Random_fotos  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Castell de Bellver - kuninkaanlinna Mallorca
Palman tunnetuimpia rakennuksia on 1300-luvulla rakennettu kuninkaanlinna. Hyvin säilyneeseen pyörölinnaan kuuluu mielenkiintoinen kaupunginmuseo ja linnan näköalapaikoilta on hienot näkymät Palmanlahdelle. Muun muassa torneista ja kaksitasoisesta sisäpihasta koostuva kuninkaanlinna toimi monen vuosisadan ajan vankilana.
la seu mallorca
Photo Credits: Josie Fraser  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
La Seun katedraali Mallorca
Palmassa sijaitseva goottilaistyylinen La Seun katedraali on kuningas Jaime I:n alkuunpanema kristinuskon mahtia julistava suuri rakennus, jota rakennettiin melkein 400 vuotta ja se valmistui lopulta vuonna 1601. Hienorakenteisista Mallorcan kalkkikivestä rakennettu katedraali ei ole ulkoasultaan erityisen monimuotoinen arkkitehtuuriltaan. Katedraalissa on sienissä pieniä kappeleita, ja rakennuksen museossa säilytetään arvokkaita taide-esineitä. Taideaarteisiin kuuluu muun muassa kaksi hopeasta tehtyä suurta kynttelikköä, jotka painavat yhteensä 500 kiloa. Katedraalin hautakammioissa lepäävät kuningas Jaime I ja hänen poikansa Jaime II:n muumiotunut ruumis. La Seun katedraalia restauroitiin 1900-luvun alussa Antonio Gaudin johdolla.
almudaina mallorca palma
Photo Credits: Cayetano  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Almudainan palatsi Mallorca
Palau de l'Almudaina on maurilais-espanjalaistyylinen palatsi tai linnake Palman kaupungissa. 1400-luvun lopulta asti Mallorcalaisten hallitsijoiden asuinpaikkana toiminut palatsi toimii vielä nykyäänkin kuningas Juan Carlosin virallisena oleskelupaikkana kun hän on kaupungissa. Muulloin Almudainan palatsin käytäville, portaikkoihin ja näköalapaikoille pääsee ihmettelemään palatsia ja sen luolamaisen karuja kivihuoneita ja espanjalaisten hallitsijoiden muotokuvia, flaamilaisia ryijykankaita ja ikivanhoja huonekaluja.
cuevas drach mallorca
Photo Credits: no  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Mallorcan tippukiviluolat Mallorca
Mallorcan rannikoille on muodostunut paljon valtavia ja ihmetystä aiheuttavia tippukiviluolia. Pieneen osaan luolista pääsee vierailemaan joko jalkaisin tai veneellä. Kuuluisimmat luolista ovat itärannikon Lohikäärmeluolat (Drachin luolat), Artán luolat ja Els Hamsin luolat. Näissä luolissa on useita kammioita ja vedenalaisia järviä. Artán luolat ovat kuuluisia varsinkin suurista suuaukoistaan, jotka kohoavat korkealle merenpinnan yläpuolelle. Artán luoliin pääsee suuria portaita pitkin, jotka ovat rakennettu kuningatar Isabel II:n kunniaksi tämän vieraillessa Artán luolissa vuonna 1860. Luolissa on mielikuvituksellisia kivistä tehtyjä rakennelmia, joille on annettu muun muassa hallitsijoiden, jalokivien ja taruolentojen nimiä.
deia village mallorca
Photo Credits: Jaume Meneses  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Deià-kylä Mallorca
Mallorcan luoteisosassa vuorilla sijaitseva pieni ja idyllinen Deià on kaunis pikkukylä, josta avautuu huikea näköala turkoosinväriselle merelle ja vihertäville vuorille. Kylään menevä kapea tie on osittain todella jyrkkä. Ehkä maisemiensa ansiosta Deiàn kylässä asuu monia taiteilijoita.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta