Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

New York, USA - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää New Yorkissa nyt:

New York

New York City

New York City sijaitsee New Yorkin osavaltiossa aivan Yhdysvaltain koillisosassa. Asukasluvultaan New York City, Big Apple, on USA:n suurin kaupunki ja lisäksi tiheimmin asuttu. Itse kaupunkialueella asuu reilut kahdeksan miljoonaa ihmistä ja metropolialueella noin 22 miljoonaa. New York elää yötä päivää ja se on yksi tärkeimpiä kulttuuri- ja talouskeskuksia maailmassa. New York on monen globaalin jättiyhtiön pääpaikka, kaupungin bruttokansantuote on noin 500 miljardia dollaria (vertailun vuoksi: koko Suomen bruttokansantuote on noin 155 miljardia dollaria). New Yorkissa on viisi hallintoeluetta: Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens ja Staten Island. Ilmasto on hyvinkin vaihteleva, talvet ovat yleensä melko kylmiä sekä lumettomia, ja kesät kosteita ja kuumia. New York City on valtava metropoli jossa näkemistä riittää monen päivän ellei 2-3 viikon ajaksi, kaupungissa on kaikkea ja se on hengästyttävä sekoitus eri kulttuureja, ravintoloita, musiikkia, baareja, teattereita ja viihdettä. Vuonna 2001 terrori-iskussa sortuneen World Trade Centerin paikalle nousee kokonaisuudessaan yli 500 metriä korkea Freedom Tower, jonka on määrä valmistua vuonna 2013.
Statue of Liberty New York
Photo Credits: David Paul Ohmer  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Vapaudenpatsas New York
Statue of Liberty on Ranskan Yhdysvalloille vuonna 1886 lahjoittama suuri patsas Yhdysvaltain vapaussodan satavuotisjuhlan kunniaksi. Patsas seisoo Liberty Islandin saarella New Yorkissa. Jalustoineen 93 metriä korkea vapaudenpatsas esittää Vapauden jumalatarta, jolla on kädessään itsenäisyysjulistuskirja ja vapauden soihtu. Patsaan jalustaan on rakennettu sittemmin museo ja saarelle pääsee lautalla. Itse patsas on rakennettu kuparista ja suurimmalta osaltaan teräksestä (125 tonnia) ja jalusta on valettu betonista. Valtavan patsaan pystytys oli aikoinaan hämmästyttävä suoritus. Patsas valmistettiin Ranskassa, ja tuotiin Pohjois-Amerikkaan osissa laivalla. Patsaan suunnitteluun osallistui muun muassa Eiffelin tornin suunnitellut Alexandre Gustave Eiffel. Patsasta on kunnostettu muutaman kerran ja nykyään patsaan soihtu on kullattu.
Empire State Building new York
Photo Credits: ericmayville  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Empire State Building New York
Vuonna 1931 valmistunut Empire State Building on 370 korkea, ja se on tällä hetkellä USA:n toiseksi korkein rakennus Chicagossa sijaitsevan Sears Towerin jälkeen. Pilvenpiirtäjässä on 102 kerrosta, 73 hissiä ja 6500 ikkunaa. Empire State Building on esiintynyt yli sadassa elokuvassa. Rakennukseen ja sen näköalatasanteelle on jatkuva turistien jono. Hyvällä säällä rakennuksesta näkee jopa 125 kilometrin päähän. Empire State Buildingiin iskee noin 500 salamaa vuodessa.
Brooklyn Bridge New York
Photo Credits: epicharmus  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Brooklyn Bridge New York
Brooklynin silta on yksi Yhdysvaltain vanhimmista ja maailman suurimmista riippusilloista. Yli 1,8 kilometriä pitkä ja 26 metriä leveä silta yhdistää New Yorkin hallintoalueet Brooklynin ja Manhattanin ylittäen East Riverin. Silta avattiin käyttöön vuonna 1883 neljäntoista rakennustyövuoden jälkeen. Rakennustöissä kuoli kaikkiaan ainakin 27 ihmistä (räjähdyksissä, tulipaloissa ja sukeltajantautiin) mukana myös sillan pääsuunnittelija John A. Roebling (jäykkäkouristus).
Central Park New York
Photo Credits: Giorgio Tomassetti  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Central Park New York
New Yorkin keskuspuisto sijaitsee keskellä Manhattanin saarta, ja se on suuruudeltaan 3,4 neliökilometriä. Alueella on monta lampea, viheraluetta, kävelyreittiä, leikkikenttää ja urheilupaikkaa. Monet elokuvat ja TV-sarjat ovat tehneet New Yorkin Central Parkista yhden maailman kuuluisimmista puistoalueista. Puistossa sijaitsee muun muassa Strawberry Fields -puutarha, joka on nimetty John Lennonin muistoksi ja joka pitää sisällään kasvin jokaisesta maasta maapallolla.
Coney Island New York
Photo Credits: Padraic.  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Coney Island New York
Coney Island on Brooklynissa sijaitseva suosittu ja suuri niemi, jossa on myös huvipuisto. Monet newyorkilaiset matkustavat viikonloppuna rannalle rauhaan pois jättikaupungin sykkeestä. Meressä voi uida, veneillä ja surffata, suuressa huvipuistossa on vuoristorata, valtava maailmanpyörä ja muita laitteita. Coney Island on ihanteellinen paikka auringonpalvojalle, sillä koko rannan alueelle paistaa aurinko koko päivän ajan. Tästä johtuen alueen alkuperäisasukkaat antoivatkin aikoinaan paikalle nimen Narrioch, "maa ilman varjoja".
Greenwich Village New York
Photo Credits: Jim Linwood  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Greenwich Village New York
Greenwich Village sijaitsee länsiosassa Manhattania, ja sen on annettu säilyttää 1800-lukulaisen katuilmeensä parin vuosisadan ajan. Kadut ovat kapeita ja ne ovat nimetty toisin kuin suuri osa muusta Manhattanista, jossa kadut ovat numeroitu. Paikka on nykyään yleisesti tunnettu boheemielämän kehtona, jonka asukaskanta on värikäs, taiteilijamainen ja joka harjoittaa vaihtoehtoista kulttuuria ja elämäntapoja. Boheemisuudestaan alue tuli tunnetuksi 1950-luvulla kirjailijoiden, runoilijoiden ja artistien Beat-sukupolven myötä. Greenwich Village näytteli suurta osaa 1960-luvulla folk-musiikin syntyhistoriassa. Tuhannet kulttuuri- ja pop-ikonit ovat aloittaneet taipaleensa Villagen yökerhoista.
Times Square Manhattan
Photo Credits: crossfirecw  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Times Square New York
Times Square on Manhattanin keskikaupungin kaupallisessa länsiosassa sijaitseva elämää sykkivä alue, jolla sijaitsee hotelleja, kauppoja, ravintoloita, teattereita, suuryritysten päämajoja ja muun muassa Nasdaq-teknologiapörssi. Vuosituhannen vaihtuminen keräsi Times Squarelle noin kahden miljoonan ihmisen vellovan ihmismeren, joka oli suurin ihmismassa paikalla sitten toisen maailmansodan päättymisjuhlien jälkeen elokuussa vuonna 1945.
Bronx Zoo New York
Photo Credits: Guerretto  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Bronx-eläintarha New York
Kuuluisa Bronx Zoo sijaitsee Bronx Parkilla ja sisältää noin 4000 eläintä ympäri maapalloa, joten joukkoon mahtuu pienempien eläintarhojen tavanomaisen valikoiman lisäksi myös hyvinkin erikoisia otuksia. Eläintarhan tähän mennessä innovatiivisin projekti on Congo Gorilla Forest, metsä, joka jäljittelee afrikkalaista sademetsää ja toimii kotina 400 eläimelle ja 55 lajille. Metsässä asustaa myös 23 yksilöä sisältävä alankomaan gorillajoukko, joka on yksi tärkeimmistä ja lisääntymiskykyisistä gorillaryhmistä Pohjois-Amerikassa.
Guggenheim-museo New York
Guggenheim Museum on modernin taiteen museo itäisessä New Yorkissa, Manhattanilla, joka esittelee muun muassa kuuluisten varhaisten modernistien avant-garde-taidetta. Kadulta katsottuna suuri rakennus näyttää kuin valkoinen nauha kiemurtelisi sylinteriuomaan, hieman leveämpänä ylhäältä kuin alhaalta. Museossa järjestetään myös erilaisia näytöksiä.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta