Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Rooma, Italia - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää Roomassa nyt:

Rooma
Photo Credits: faithx5  Distribution license for the photo

Rooma

Italian pääkaupunki Rooma (Rome) sijaitsee Tiber-joen varrella Italian länsirannikolla. Roomassa, "ikuisessa kaupungissa", asuu noin 2,6 miljoonaa asukasta (metropolialueella yhteensä 3,3 miljoonaa). Kaupunki pitää sisällään maailman pienimmän (44 hehtaaria) itsenäisen valtion, Vatikaanivaltion. Rooma on lähes 3000 vuotta vanha ja sen historiaan kuuluu monia eri aikakausia, ikiaikaista arkkitehtuuria sekä rakennuksia ja muistomerkkejä paavien ja keisarien valtakausilta. Roomassa pääsee tutustumaan muinaiseen länsimaiseen kulttuuriin ja arkkitehtuuriin, jota ei muualta juuri löydä. Kaupungin historiallinen keskusta huokuu vuosituhansia vanhaa elämää ja romantiikkaa. Vanhojen monumenttien rinnalla elää kuitenkin myös moderni arkkitehtuuri. Kaupungista löytyy paljon kahviloita, pizzerioita, osterioita ja muita paikkoja jonne on mukava mennä istuskelemaan. Roomassa on lämpimintä kesäkuusta syyskuuhun, jolloin on yleensä kuumaa ja kuivaa. Lyhyehköt sadekuurot ovat kuitenkin yleisiä. Talvi Italiassa on viileä ja lyhyt.
colosseum
Photo Credits: runneralan2004  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Colosseum Rooma
Vuosisatoja veristen gladiaattori- ja eläintaistelujen areenana toiminut Colosseum, Flaviusten amfiteatteri, oli arkkitehtoorisesti mestarillinen rakennelma. Nykyään areenan rakennelmista on jäljellä rauniot. Colosseum otettiin käyttöön 80 vuotta Kristuksen syntymän jälkeen ja areenan katsomoihin tuppautui tuolloin samanaikaisesti useita kymmeniä tuhansia ihmisiä. Rooman keisari Titus avasi Colosseumin yleisölle sadan päivän mittaisen juhlinnan saattelemana, jonka aikana surmattiin tuhansia taistelijoita ja eläimiä. Toiminta Colosseumissa gladiaattoritaisteluineen lakkautettiin pakanallisena 400-luvulla keisari Theodosius II:n toimesta. Tämän jälkeen rakennusta on käytetty linnoituksena, sitä on ryösteltiin ja se jätettiin raunioitumaan. Colosseumin kiviä on käytetty muun muassa Pietarinkirkon rakennustöissä.
vatican museums
Photo Credits: malouette  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Vatikaanin museot Rooma
Vatikaanin museot sijaitsevat keskellä Roomaa pienessä Vatikaanivaltiossa. Museoiden näyttävät taidekokoelmat ovat avoinna yleisölle. Museoista merkittävimpiä lienee laaja Museo Etrusco, jossa on esineitä etruskien hautakaupungeista sekä muun muassa kreikkalaisia ja roomalaisia muinaisesineitä, sekä egyptiläismuseo Museo Egizio, joka on tärkeimpiä Egyptin historian kokoelmia maailmassa. Vatikaanin museoiden usean kilometrin mittainen museokompleksi pitää sisällään esineitä ympäri maailmaa: keskiajan taidetta, antiikin veistoksia, renessanssin mestariteoksia ja koruja.
sixtus chapel
Photo Credits: Beyond Forgetting  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Sikstuksen kappeli Rooma
Vatikaanissa sijaitseva Sikstuksen kappeli on osa Vatikaanin palatsia, ja se valmistui vuonna 1483. Kappelin mittasuhteina on käytetty Raamatussa kuvatun Jerusalemin temppelin mittasuhteita. Paavi Sixtus IV tilautti kappeliin mittaamattoman arvokkaat freskot sen ajan merkittävimmiltä taidemaalareilta. Freskot kuvaavat Raamatun tapahtumia sekä kuvia merkittävistä paaveista. Kuuluisimmat freskot kappelissa ovat Michelangelon Luomiskertomus ja Viimeinen tuomio. Esimerkiksi Viimeinen tuomio on valtava alttariseinään kiinnitetty fresko, jossa esiintyy lähes 400 ihmishahmoa. Freskojen valokuvaaminen on kiellettyä.
forum romanum
Photo Credits: wili_hybrid  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Forum Romanum Rooma
Forum Romanum on Roomassa sijaitseva alue, jonka ympärille Rooman kaupunki kasvoi. Forum Romanum oli merkittävä alue muinaisessa Roomassa, ja se toimi muun muassa poliittisen vallan, kaupanteon ja uskonnollisten menojen keskuksena. Alue on lukuisine merkittävine nähtävyyksineen oivallisesti rakennettu, ja kuvaa hyvin roomalaisen arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun edistyksellisyyttä. Forum Romanumin nähtävyyksiä: Maxentiuksen basilika (antiikin Rooman suurin basilika), Septimius Severuksen riemukaari, Tituksen riemukaari, Fokaksen pylväs, Lapis niger (pyhäkkö), sekä useita temppeleitä ja basilikoja.
st. peter church rome
Photo Credits: faithx5  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Pietarinkirkko Rooma
Pietarinkirkko (tai Pyhän Pietarin kirkko) toimii Vatikaanin pääkirkkona ja sitä pidetään suurimpana kirkkorakennuksena maailmassa. Kirkon pituus on yli 200 metriä, ja korkeus yli 130 metriä. Pietarinkirkko valmistui 1600-luvulla ja tarinan mukaan kirkko on rakennettu sille paikalle, jossa apostoli Pietari ristiinnaulittiin. Rakennuksen sisätilat ovat pitkälti barokkia ja loisteliaita yksityiskohtia. Pietarinkirkko pitää sisällään lukuisia merkittäviä teoksia, tärkeimpänä näistä Michelangelon mestariteos Pietà-veistos. Veistos esittää Jeesusta makaamassa kuolleena Neitsyt Marian sylissä. Pietarinkirkossa on myös Pyhää Pietaria esittävä patsas, jonka sileäksi kulunutta varvasta ovat ihmiset käyneet suutelemassa jo vuosisatojen ajan. Kirkosta löytyy myös useita paavien muistomerkkejä.
pantheon
Photo Credits: roblisameehan  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Pantheon Rooma
Pantheon on antiikinaikainen temppeli, joka on säilynyt kaikkein parhaiten Rooman ikivanhoista monumenteista. Pantheonin, kaikkien jumalien temppeli rakennettiin 100-luvulla vanhan tuhoutuneen temppelin paikalle. 500-luvulla temppeli muutettiin kristilliseksi kirkoksi, ja rakennusta on korjailtu vuosisatojen ajan. Pantheonin arkkitehtuuria ollaan ihmetelty ja ihasteltu läpi historian. Varsinkin temppelin kupoli on ollut suuri ihmettelyn aihe: sen rakennusaineena on käytetty ainakin sintteriä, tulivuorten tuhkaa sekä hohkakiveä, mutta sen rakennustapa ja tarkka materiaalikoostumus on edelleen selvittämättä. Temppeliin on 500-luvulta saakka haudattu lukuisia suurmiehiä, muun muassa kuninkaita ja taiteilijoita. Pantheonin temppelin ominaisia piirteitä ovat korinttilaistyylinen eteishalli jylhine pylväikköineen, kullatut pronssiovet, pyöreä sylinterimäinen sisätila ja korkea kupoli.
trastevere rome
Photo Credits: iessi  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Trastevere Rooma
Trastevere on Rooman luoteisosassa sijaitseva vanhoista kujista koostuva sokkeloinen ja tunnelmallinen taiteilijakaupunginosa, jonne kannattaa suunnistaa hengailemaan ja syömään. Alueella on paljon ravintoloita, kahviloita ja pikku kojuja, sekä varsinkin kesäisin alueella törmää mitä erilaisimpiin katutaiteilijoihin. Trasteveren aukiolla on suuri suihkukaivo ja Santa Maria -basilica.
palatino rome
Photo Credits: dorfun  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Palatinus-kukkula Rooma
Forum Romanumin ja Circus Maximuksen (nykyään puistoalue) välissä kohoava Palatinus-kukkula (Palatino, Palatium) lienee merkittävin Roomassa sijaitsevista kukkuloista. Kukkulla oli asutusta jo tuhat vuotta ennen Kristusta ja Rooman tasavallan aikana alueesta muodostui keisarien asuinpaikka sekä korkea-arvoisten sukujen asuinalue. Kukkulalla on runsaasti jäänteitä ja raunioita eri keisarisukujen rakennuttamista palatseista ja rakennuksista. Kukkulalta on löydetty 16 metrin syvyydestä juhlavasti koristeltu luola, jossa legendan mukaan naarassusi imetti antiikin Rooman perustajia Remusta ja Romulusta.
caracalla baths
Photo Credits: Patrick Denker  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Caracallan kylpylät Rooma
Caracallan kylpylät oli 200-luvulla keisari Caracallan rakennuttama kylpylärakennus, josta on jäljellä enää rauniot. Rakennuskompleksi oli ylii 200 metriä pitkä ja yli 100 metriä leveä, ja sinne mahtui samanaikaisesti kylpemään 1600 vierailijaa. Seinät olivat koristeltu mosaiikeilla, jotka esittivät muun muassa merihirviöitä, sankareita ja valmentajia. Rakennuksessa oli useita kylpylöitä, uima-altaita, kirjasto, pylväskäytäviä ja puutarha.
spanish steps rome
Photo Credits: Ozchin  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Espanjalaiset portaat Rooma
Espanjalaiset portaat (Scalinata di Spagna) nousevat kolmen eri pengermän muodossa ylös Trinità dei Montin kirkon sisäänkäynnille Piazza di Spagnan aukiolla. 138-askelman portaikko on rakennettu 1700-luvulla ja se toimii tärkeänä kohtaamispaikkana paikallisille asukkaille. Portaikon on suunnitellut arkkitehti Francesco De Sanctis.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta