Etusivu: matkakohteet    Tietosuojakäytäntö    Info & palaute

Venetsia, Italia - nähtävyydet & kiehtovimmat paikat

  Mainokset / Advertisements                                              
Sää Venetsiassa nyt:

Venetsia
Photo Credits: Chiara Marra  Distribution license for the photo

Venetsia

Italian koillisosassa Adrianmeren rannikolla sijaitseva ainutlaatuinen ja kaunis (ja myös kallis) Venetsia (Venice) koostuu 118 saaresta. Kaikki liikenne kaupungissa tapahtuu joko jalkaisin tai veneiden avulla. Pikkusaaria yhdistää toisiinsa kanaalien yli kaartuvat sillat, joita on Venetsiassa 354 kappaletta. Itse Venetsian kaupungissa asuu alle 280000 asukasta, mutta lähellä sijaitsevan Padova-kaupungin kanssa se muodostaa noin 1,6 miljoonan asukkaan kaupunkikeskittymän. Venetsian keskuksena toimii tunnettu Piazza San Marco, josta löytyy monia kuuluisia nähtävyyksiä, muun muassa Ducale-palatsi, kirkko ja sen kellotorni. Venetsian pääkanava on Canale Grande, 30-70 metriä leveä ja neljä kilometriä pitkä kanaali. Venetsia perustettiin jo 100-luvulla ja se on toiminut itsenäisenä kaupunkivaltiona ja Itävallan siirtokaupunkina ennen kuin siitä lopulta vuonna 1866 tuli osa Italiaa. Venetsia on ennen kaikkea romanttinen lomakohde gondoleineen ja ikivanhoine rakennuksineen ja nähtävyyksineen. Kaupunki ei nykymuodossa eroa paljoa 1500-lukulaisesta versiostaan. Venetsian kaupunki on pinta-alaltaan pieni, joten koko kaupunkiin pystyy hyvin tutustumaan jalkaisin yhden päivän aikana. Vähäsateisessa ja talvisin leudossa Venetsiassa on toukokuusta kesäkuuhun lämmintä tai kuumaa, ja kesä-heinäkuussa ruuhkaista kun turistilaumat saapuvat kaupunkiin. Venetsia on mystinen kaupunki, joka vajoaa hitaasti kohti meren pohjaa ja kohti vääjäämätöntä tuhoaan. Tosin tutkimusten mukaan voi olla että vajoaminen olisi pysähtynyt, mutta tästä ei ole varmuutta.
rialto bridge venice
Photo Credits: Andy Hay  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Rialton silta Venetsia
Rialton silta on vanhin pääkanava Canale Granden ylittävä ja Venetsian kuuluisin silta. Ensimmäinen versio sillasta oli 1100-luvulla rakennettu ponttoonisilta, mutta se korvattiin seuraavalla vuosisadalla Rialton torin kehityksen ja liikennemäärän kasvaessa puisella sillalla. Nykyinen Rialton silta on tehty kivestä, ja sen suunnitteli ja rakennutti Antonio da Ponte 1500-luvun lopulla. Jykevä kivinen kaarisilta on 48 metriä pitkä, ja sen ali kulkee jatkuvasti gondoleita ja veneitä.
Basilica di San Marco venice
Photo Credits: tiseb  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Basilica di San Marco -kirkko Venetsia
Piazza San Marcolla, San Marcon aukiolla sijaitseva Basilica di San Marco (Pyhän Markuksen kirkko) on jylhä ja suuri basilikatyylinen kirkko, joka valmistui vuonna 1094. Kirkon seinillä on suuri määrä erilaisia uskonnollisia mosaiikkeja ja maalauksia ympäri maailmaa. Kirkon lattiat ja seinät ovat päällystetyt erivärisillä marmoreilla. Tunnetuimpia muinaisjäännöksiä San Marcon basilikassa ovat Nicopeian Madonna-ikoni ja kultainen taulu, johon on upotettuna jalokiviä ja jossa esiintyy Raamatun henkilöitä. Rakennuksen fasaadi- ja kupoli edustavat bysanttista arkkitehtuuria. Kirkon kellotornissa lähes 100 metrin korkeudessa riippui aikoinaan suuria puuhäkkejä, jonne oli lukittu rikollisia kärsimään tuomiotaan.
Palazzo Santa Sofia venice
Photo Credits: ezioman  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Ca' d'Oro -palatsi Venetsia
Canale Grande varrella sijaitseva Ca' d'Oro (Palazzo Santa Sofia) yksi vanhimmista ja kauneimmista palatseista Venetsiassa. Palatsia kutsutaan myös kultaiseksi palatsiksi sen kullattujen ja polykromattujen ulkoseinäkoristeiden vuoksi. Canale Grandelta on suora pääsy palatsin eteishalliin. Goottilaistyylinen Ca' d'Oro valmistui vuonna 1430, ja se vaihtoi historiansa aikana tiuhaan tahtiin omistajaa, kunnes vuonna 1922 palatsi määrättiin valtion omistukseen.
Ca Rezzonico venice
Photo Credits: zedecoh  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Ca' Rezzonico -taidemuseo Venetsia
Ca' Rezzonico on yksi tunnetuimmista taidemuseoista Venetsiassa. Museopalatsi on omistettu 1700-luvun Venetsialle, ja sen sisätilat on pyritty restauroimaan sen mukaisesti. Arkkitehti Giorgio Massarin suunnittelemassa palatsissa on lukuisia kuuluisien taiteilijoiden freskoja ja maalauksia. Rakennusta alettiin rakentaa vuonna 1649 ja siitä oli tarkoitus tulla barokkityylinen, mutta rakennuksen omistava Bon-perhe joutui myymään palatsin rahapulassa Giambattista Rezzonicolle, jonka mukaan palatsi myöhemmin nimettiin.
burano venice
Photo Credits: doegox  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Saaret Burano, Torcello ja Murano Venetsia
Kauempana Venetsian kaupunkikeskittymän pohjoispuolella lähekkäin sijaitsevat Burano- ja Torcello-saari ovat suosittuja vierailukohteita, jonne pääsee esimerkiksi vesibussilla. Kaunis Buranon saari oli aikoinaan suosittu saari kalastajien keskuudessa, siellä on paljon värikkäitä taloja sekä ravintoloita. Torcello-saarella sijaitsee Venetsian vanhin kirkko ja suosittu hotelli Locanda Cipriano, jonka tiloissa on yksi Venetsian kuuluisimmista ravintoloista. Murano-saari sijaitsee aivan Venetsian vieressä. Murano on kuuluisa lasistaan, saarella on valmistettu Murano-lasia jo 1200-luvulta lähtien. Saarella sijaitsee myös lasimuseo. Murano-saari siltoineen ja kanaaleineen on kuin Venetsian pienempi versio, saari koostuu itseasiassa viidestä pienestä saaresta. Muranolla sijaitsee myös upea Santi Maria e Donato -kirkko.
lido venice
Photo Credits: pandemia  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Lido-hiekkasärkkä Venetsia
Lido on Venetsian kaakkoispuolella sijaitseva 15 kilometriä pitkä saari ja hiekkasärkkä, jolla asuu parikymmentätuhatta asukasta. Saarella on Venetsian ainoa uimaranta. Vuosittainen Venetsian filmifestivaali järjestetään Lido-saarella syyskuussa. 1200-luvulla saari toimi Venetsian sotilasleirinä, jonne oli saarrettuna kymmeniä tuhansia ristiretkeläisiä. Nykyään saari on suosittu retkikohde varsinkin kesäaikaan.
palazzo ducale venice
Photo Credits: wahoowadad  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Palazzo Ducale -palatsi Venetsia
Palazzo Ducale (Dogen palatsi) on arkkitehtuuriltaan islamilaisen ja goottilaisen arkkitehtuurin yhdistelmä. Neliön muotoiseen palatsiin kuuluu suuri sisäpiha, ja sen seinillä riippuu monia Venetsian kuuluisimpia taideteoksia. Alunperin 800-luvulla rakennettu rakennus on palanut maan tasalle historiansa aikana kaksikin kertaa, ja nykyinen versio on Pietro Piccolon 1500-luvulla rakennuttama palatsi. Palatsin merkittävin tila lienee suuren johtokunnan huone, Sala del Maggior Consiglio, jota valtion lakia säätävä elin piti aikoinaan kokouspaikkanaan.
canal grande venice
Photo Credits: Chiara Marra  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Canal Grande -kanaali Venetsia
Venetsian kahteen osaan halkaiseva pääkanaali Canal Grande on itsessään nähtävyys, tai ainakin gondoli- tai vesibussiajelulla kanavaa pitkin saa hyvän kuvan Venetsiasta ja sen merkittävistä rakennuksista. Canal Granden varrella sijaitsee useita tunnettuja Venetsian palatseja, kirkkoja, taidemuseo Galleria dell'Accademia ja Oopperatalo La Fenice.
Santa Maria della Salute venice
Photo Credits: killerz298  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Santa Maria della Salute -kirkko Venetsia
Santa Maria della Salute on Neitsyt Marian kunniaksi rakennettu barokkityylinen pyhättö. Kirkko sijaitsee aivan Canal Granden suulla näyttävällä paikalla. Kirkko on rakennettu 1600-luvulla, jolloin Venetsiassa raivosi rutto. Vuonna 1630 ruttotauti tappoi lyhyessä ajassa kolmasosan kaupungin asukkaista ja useita satoja ihmisiä joka päivä. Silloinen valtiopäämies doge Nicolò Contarini lupasi rakentaa komean kirkon jos ruttotauti häviää kaupungista. Seuraavana vuonna rutto hävisi Venetsiasta, ja kirkkoa alettiin rakentaa. Massiivisen kupolin omaava ja arkkitehtuuriltaan loitokas rakennus vihittiin käyttöön vuonna 1687. Kirkon nimeen kuuluva sana salute tarkoittaa pelastusta ja terveyttä.
ponte dei sospiri venice
Photo Credits: -padawan-  Distribution license for the photo
Klikkaamalla kuvaa saat esille enemmän kuvia kohteesta.
Huokausten silta Venetsia
Palazzo Ducalen ja vankilan yhdistävä Ponte dei Sospiri eli Huokausten silta ei sinänsä ole kummoinenkaan nähtävyys, mutta se on tunnettu vanhan 1800-lukulaisen tarinansa mukaan, jolloin lordi Byronin mukaan vangit mennessään vankilaan ja ylittäessään sillan näkivät viimeisen kerran auringonvalon ja huokaisivat.

Tietoa lomakohteiden lentokentistä - muun muassa niiden palveluista ja kulkuyhteyksistä.Hyviä englanninkielisiä matkailusivustoja:
Lonely Planet  |  Fodor's  |  World66  |  RealTravel  |  WAYN  |  Travelistic  |  Concierge  |  Frommer's  |  Travel Channel  |  Travel Guidenet  |  About.com Travel  |  Travelmag  |  goWander.com  |  TravBuddy

Sivukartta
ETUSIVU  Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka:  Alanya, Turkki  Alicante, Espanja  Amsterdam, Alankomaat  Ateena, Kreikka  Barcelona, Espanja  Berliini, Saksa  Bratislava, Slovakia  Bremen, Saksa  Budapest, Unkari  Dublin, Irlanti  Firenze, Italia  Frankfurt, Saksa  Gambia  Göteborg, Ruotsi  Hampuri, Saksa  Helsinki, Suomi  Jersey, Iso-Britannia  Kairo, Egypti  Kanariansaaret, Espanja  Kööpenhamina, Tanska  Kos, Kreikka  Kreeta, Kreikka  Kypros  Lissabon, Portugali  Lontoo, Englanti  Luxor, Egypti  Madeira, Portugali  Madrid, Espanja  Málaga, Espanja  Mallorca, Espanja  Malta  Marmaris, Turkki  Mauritius  Milano, Italia  Moskova, Venäjä  Nizza, Ranska  Oslo, Norja  Pariisi, Ranska  Pietari, Venäjä  Porto, Portugali  Praha, Tšekki  Pärnu, Viro  Riika, Latvia  Rodos, Kreikka  Rooma, Italia  Sofia, Bulgaria  Sousse, Tunisia  Tallinna, Viro  Tukholma, Ruotsi  Valencia, Espanja  Venetsia, Italia  Vilna, Liettua  Wien, Itävalta  Aasia ja Tyynimeri:  Bangkok, Thaimaa  Delhi, Intia  Dubai, Arabiemiraatit  Hong Kong  Istanbul, Turkki  Melbourne, Australia  Pattaya, Thaimaa  Peking, Kiina  Phuket, Thaimaa  Queenstown, Uusi-Seelanti  Shanghai, Kiina  Singapore  Sydney, Australia  Tokio, Japani  Amerikat ja Karibianmeri:  Belize  Chicago, USA  Costa Rica  Honolulu, USA  Las Vegas, USA  Los Angeles, USA  Miami, USA  New York, USA  Orlando, USA  Rio de Janeiro, Brasilia  San Francisco, USA  Muut sivut:  Info  Matkatoimistot  Hotellit  Matkailusivustot  Karttapalvelut  Halvat lennot  Aikavyöhykkeet  Säätiedot  Valuuttakurssit  Äkkilähdöt  Matkamuistilista  Sää ja keskilämpötilat:  Alanyan sää  Amsterdamin sää  Ateenan sää  Barcelonan sää  Berliinin sää  Budapestin sää  Dublinin sää  Firenzen sää  Gambian sää  Helsingin sää  Kairon sää  Kanariansaarten sää  Kööpenhaminan sää  Kreetan sää  Kyproksen sää  Lissabonin sää  Lontoon sää  Madeiran sää  Mallorcan sää  Maltan sää  Marmariksen sää  Mauritiuksen sää  Moskovan sää  Nizzan sää  Oslon sää  Pariisin sää  Prahan sää  Riian sää  Rodoksen sää  Rooman sää  Tallinnan sää  Tukholman sää  Venetsian sää  Vilnan sää  Wienin sää  Bangkokin sää  Dubain sää  Hong Kongin sää  Las Vegasin sää  Los Angelesin sää  Melbournen sää  Miamin sää  New Yorkin sää  Pekingin sää  Phuketin sää  Rio de Janeiron sää  Tokion sää  Kartat:  Vilnan kartta  Wienin kartta  Venetsian kartta  Tukholman kartta  Tokio kartta  Tallinnan kartta  Sydneyn kartta  Soussen kartta  Sofian kartta  Shanghain kartta  San Franciscon kartta  Rooma kartta  Rodoksen kartta  Rio de Janeiron kartta  Riian kartta  Queenstownin kartta  Prahan kartta  Porton kartta  Pietarin kartta  Phuketin kartta  Pekingin kartta  Pärnun kartta  Pattayan kartta  Pariisin kartta  Oslon kartta  Orlandon kartta  Nizzan kartta  New Yorkin kartta  Moskovan kartta  Milanon kartta  Miamin kartta  Melbournen kartta  Mauritiuksen kartta  Marmariksen kartta  Maltan kartta  Mallorcan kartta  Malagan kartta  Madridin kartta  Madeiran kartta  Luxorin kartta  Los Angelesin kartta  Lontoon kartta  Lissabon kartta  Las Vegasin kartta  Kypsoksen kartta  Kreetan kartta  Kosin kartta  Kööpenhaminan kartta  Kanariansaarten kartta  Kairon kartta  Jerseyn saaren kartta  Istanbulin kartta  Honolulun kartta  Helsingin kartta  Göteborgin kartta  Gambian kartta  Frankfurtin kartta  Firenzen kartta  Dublinin kartta  Dubain kartta  Delhin kartta  Chicagon kartta  Budapestin kartta  Bremenin kartta  Bratislavan kartta  Berliinin kartta  Barcelonan kartta  Bangkokin kartta  Ateenan kartta  Amsterdamin kartta  Alanyan kartta