Alicante, Espanja – Parhaat top 10 nähtävyydet

Alicante, Espanja
Alicante, Espanja
Photo Credits: kriskaer
Distribution license for the photoAlicanten satamakaupunki sijaitsee Espanjan kaakkoisosassa Välimeren rannalla Alicanten maakunnassa. Alicantessa asuu noin 330000 asukasta (metropolialueella 760000). Kaupungissa asuu vakituisesti oikeastaan yli puoli miljoonaa asukasta, mutta osa heistä on vakituisia loma-asukkaita joita ei ole laskettu mukaan viralliseen asukasmäärään. Tärkeintä elinkeinoja kaupungille ovat turismi, viinin tuotanto ja erilaiset palvelut.

Alicante perustettiin muinoin kreikkalaisten toimesta vuonna 324 ennen ajanlaskumme alkua. Kaupunki tarjoaa lomailijalle aurinkoa, pitkiä palmujen reunustamia valkohiekkaisia rantoja, yöelämää, hyviä ostosmahdollisuuksia, herkullista ruokaa, kulttuuria ja myös historiallisia rakennuksia ja kuuluisan Santa Bárbaran linnoituksen. Alicanten lähellä on kauniita luonnonpuistoja, joihin voi tehdä vaellusretkiä. Lähellä kaupunkia sijaitsevat myös Tabarcan saari, trooppisten kasvien Palmeral-puisto ja muun muassa Elchen historiallinen kaupunki. Alicante kuuluu Costa Blancan alueeseen, johon kuuluvat myös muun muassa kaupungit Benidorm, Elche ja Orihuela. Parhaiten koko Costa Blancan alueeseen voi tutustua vuokraamalla auton.

Santa Bárbaran linnoitus, Alicante
Castillo de Santa Bárbara Alicante
Photo Credits: alistairas
Distribution license for the photo

Castillo de Santa Bárbara on Alicanten tunnetuimpia nähtävyyksiä ja vierailupaikkoja. Linnoitus sijaitsee Benacantil-vuoren huipulla 166 metrin korkeudessa. Linnoitukselle pääsee vuoren sisällä olevalla hissillä, mutta kapuamalla rappusia pitkin ylös linnoitukselle alhaalta kaupungista on kokemus jo sinällään. Santa Bárbaran linnoitus on rakennettu 800-luvulla muslimien toimesta ja se kuuluu suurimpien keskiaikaisten linnoitusten joukkoon Espanjassa. Linna toimii nykyään museona, joka esittelee näyttelyjen muodossa espanjalaista veistostaidetta. Ylhäältä linnoituksesta avautuu hienot näkymät alas kaupunkiin ja Välimerelle.

Alicanten Vanhakaupunki, Alicante
Alicante old town
Photo Credits: chillihead
Distribution license for the photo

Kuten monissa muissakin Euroopan kaupungeissa, myös Alicantessa sijaitseva Vanhakaupunki pitää sisällään historiallisia vanhoja rakennuksia, jotka reunustavat kapeita kujia. Vanhakaupunki on kolmionmuotoisella alueella ja sitä rajaavat puistokatu Rambla de Méndez Núnez, kävelytie Explanada de España ja vuori Benacantil. Alicanten Vanhakaupunki, El Barrio, on mukava paikka kierrellä, katsella vanhoja rakennuksia ja poiketa vaikka syömässä hyvässä ravintolassa. Alue ei ole vain turistien suosiossa, vaan siellä viettävät aikaa myös paikalliset asukkaat. Vanhankaupungin tunnetuimmat ja mielenkiintoisimmat vierailupaikat ovat Santa Marian kirkko, San Nicolásin katedraali, luostari, kaupungintalo ja lukuisat taidemuseot.

San Juanin ranta, Alicante

Photo Credits: omaniblog
Distribution license for the photo

La Playa de San Juan eli San Juanin ranta on 7 kilometrin mittainen kaunis ja pehmeähiekkainen ranta. Alueella voi rantalomailun lisäksi pelata golfia, syödä ravintolassa ja käydä ostoksilla alueen kaupoissa. San Juan Beach sijaitsee San Juanin kylässä muutaman kilometrin päässä Alicantesta. Rannalle pääsee helposti kaupungista rautiovaunulla.

Santa Marian kirkko, Alicante
Iglesia de Santa Maria Alicante
Photo Credits: Puntin1969
Distribution license for the photo

Iglesia de Santa Maria eli Santa Marian kirkko kuuluu Alicanten historiallisiin päänähtävyksiin. Alunperin goottityylinen kirkko on rakennettu vuosisatojen 1300-1500 välisenä aikana moskeijan raunioiden päälle. Kirkko edustaa nykymuodossaan renessanssityyliä ja se on ulkoapäin melko karun näköinen, mutta sisältä koristeltu juhlavasti.

Explanada-rantapromenadi, Alicante
Explanada de España Alicante
Photo Credits: chillihead
Distribution license for the photo

Explanada de España eli leveä sataman vierellä kulkeva korkeiden palmujen reunustama kävelytie on kuuluisa ennen kaikkea sen miljoonista marmorisista mosaiikkitiileistään, joilla kävelykatu on päällystetty. Kävelykadulta on hienot näkymät satamaan ja merelle. Kadun viereltä löytyy useita kahviloita, joiden terasseilla voi siemailla kahvia ja katsella ihmisiä.

Arkeologinen museo, Alicante
Museo Arqueológico Provincial de Alicante (MARQ) on Alicanten museoista juuri se, jossa ainakin kannattaa vierailla vaikkeivat museot muuten kiinnostaisikaan. Museo sai vuonna 2004 vuoden parhaan eurooppalaisen museon tittelin. Esillä on kymmeniä tuhansia arkeologisia esineitä ja kahdeksan multimediagalleriaa, jotka esittelevät interaktiivisesti elämää ja asukkaita Alicanten alueella satoja ja tuhansia vuosia sitten. Museossa esitetään myös elokuvia, joiden avulla voi tutustua Alicanten historiaan kivikaudelta keskiajalle saakka. Arkeologinen museo sijaitsee Plaza del Doctor Gómez Ullalla, noin 500 metrin päässä merenrannasta.

Alicanten kaupungintalo, Alicante
Alicanten kaupungintalo (Ayuntamiento) on barokkityylinen rakennus La Explanada Parkin takana keskustassa. Kaupungintalon tornit kohoavat 35 metriin ja keskeisiä paikkoja rakennuksessa ovat sininen sali (Salón Azul) peilikäytävineen, täysistuntosali ja kappeli.