Hong Kong – Parhaat top 10 nähtävyydet

Hong Kong
Hong Kong
Photo Credits: A. www.viajar24h.com
Distribution license for the photo

Kiinan kansantasavallan erityishallintoalue Hong Kong on saari, joka sijaitsee Etelä-Kiinassa. Kaupungin talous on nopeasti uudistuvaa ja Hong Kong onkin tärkeimpiä talouden keskuksia myös kansainvälisesti. Kaupungissa on paljon pilvenpiirtäjiä ja talot on rakennettu tiheästi. Reilun tuhannen neliökilometrin alueella mahtuu asumaan seitsemän miljoonaa ihmistä (vertailun vuoksi: Suomen pinta-ala on yli 300000 km2). Elintaso Hong Kongissa on yleisesti ottaen korkea, vaikka yli miljoona ihmistä asuu köyhyysrajan alapuolella. Muita tutustumisen arvoisia paikkoja Hong Kongissa, joista tällä sivulla ei ole esittelyä, ovat muun muassa Temple-katu, Star Ferry, Tsing Ma-silta, Disneyland, Po Lin-luostari & Tai O, Aberdeen ja Happy Valley.

Victoria vuorenhuippu, Hong Kong
Victoria Peak Hong Kong
Photo Credits: acme
Distribution license for the photo

Hong Kongin silmiinpistävin maamerkki on vuorenhuippu, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät alas kaupunkiin ja pilvenpiirtäjiin. Vuoren korkein kohta on yli 500 metriä meren pinnan yläpuolella. Vuorenhuippu ja sen seutu bambumetsineen, lilliputtihonkineen, kiinanruusuineen ja viiniköynnöksineen on kaunis paikka kävelyretkelle. Victoria vuorenhuippu on nykyään erittäin suosittu paikka, joka houkuttelee turisteja. Hong Kongin historian kuuden ensimmäisen vuoden aikana tuskin kukaan oli käynyt vuorenhuipulla. Vuonna 1888, kun höyrykäyttöinen vaijerin varassa liikkuva kuljetusvaunu alkoi viedä ihmisiä vuorelle, kukkulan huippua alettiin kutsua nimellä peak, vuorenhuippu.

Ocean Park, Hong Kong
Ocean Park Hong Kong
Photo Credits: pnoeric
Distribution license for the photo

Hong Kongin meripuisto, Ocean Park, on kuuluisa viihde- ja huvittelukeskus. Puistossa voi pelata pelejä ja katsella elokuvia, jotka stimuloivat tuntemuksia, matkustaa kaapelivaunulla kukkulan huipulle ja ihailla Marine-puiston koralliriutan vedenalaista maailmaa, jossa on yli 4000 erilaista trooppista kalalajia. Meriteatterissa voi ihmetellä meren eläimien elämää. Meripuiston pilvenpiirtäjän tornista, joka on korkein koko Aasiassa, voi ihailla merimaisemaa ja saaria. Rullaportailla, jotka ovat toiseksi pisimmät maailmassa, pääsee alas Middle Kingdom-kylään. Kylä on rakennettu muinaiseksi kiinalaiseksi kyläksi, jossa on hökkeleitä, bazaareja, temppeli, työpajoja, katuesityksiä, taide-esineitä ja muita rakennuksia, ja ne edustavat 5000 vuotta vanhaa kiinalaista kylämiljöötä. 2000 neliömetrin suuruinen Panda-puisto on Ocean Parkin uusin vetonaula, jossa lämpötila ja ilman kosteus ovat suunniteltu luonnollisiksi pandoille. Panda Parkin rakentaminen maksoi 80 miljoonaa Hong Kongin dollaria.

Stanley, Hong Kong
Stanley Hong Kong
Photo Credits: Daniel Wayne Armstrong
Distribution license for the photo

Stanley on niemi Hong Kongin kaakkoisosassa. Alueella on paljon ravintoloita ja turistipalveluja ja Stanleyltä avautuu mahtavat näkymät merelle ja Stanley-lahteen. Stanley-markkinoilta voi ostaa muun muassa vaatteita, perinteisiä kiinalaisia pukuja, silkkituotteita, muistoesineitä, leluja ja kiinalaista taidetta. Stanleyllä sijaitsee kaksi kuuluisaa rantaa: Stanleyn pääranta ja St. Stephenin ranta. Hiekkarannoilla on myös paikkoja, joissa voi grillata ruokaa. Alueella sijaitse myös hallituksen suuri rakennus, Murray House, ja teatteri. Stanley-kadun varrella on Tin Hau-temppeli. Temppeli on omistettu Taivaan kuningattarelle ja merenkulkijoiden Suojelittarelle ja se on rakennettu vuonna 1767. Ensimmäisen maailmansodan aikana temppeli toimi turvapaikkana kyläläisille. Joka 23. päivä maaliskuuta ihmiset pitävät hartaushetken temppelissä.

Ladies’ Street, Hong Kong
Ladies' Street Hong Kong
Photo Credits: juanma.
Distribution license for the photo

Tung Choi-katu, jota kutsutaan yleisesti myös ”naisten kaduksi”, on kauppakuja joka sijaitsee keskellä Mong Kokia. Mong Kokin läpi kulkee jatkuva ihmisvirta, ja se on yksi ruuhkaisimmista alueista Hong Kongissa. Ladies’ Street tarjoaa naisille laajan kirjon vaatteita, kosmetiikkaa, käsilaukkuja ja muita juuri naisille tarkoitettuja tavaroita. Kun ilta saapuu, tohina paikalla voimistuu entisestään ja kumpikin puoli tiestä täyttyy värikkäillä tavaroilla ja myyntipisteillä. Ladies’ Streetillä tinkiminen on yleistä ja hyvää tavaraa saa usein todella halpaan hintaan.

Keskustan alue, Hong Kong
Hong Kong Centre
Photo Credits: Ian Muttoo
Distribution license for the photo

Keskustan alue on varhaisimpia paikkoja, jota brittiläiset kolonialistit rakensivat Hong Kongissa. Nykyään se on finanssielämän, kaupan ja kulttuurin keskipiste. Monet rakennuksista ovat rakennettu brittiläiseen tyyliin. Statue Square on aukio, jolla seisoo pronssinen Hong Kongin ja Shanghai Banking-yrityksen edesmennyttä johtajaa esittävä patsas. Kuningatar Elisabethin patsas on siirretty Victoria-puistoon. Garden-tien varrella on St. Josephin kirkko, joka on ensimmäisiä brittiläiseen tyyliin rakennettuja kirkkoja Kauko-Idässä. Kirkko avattiin vuonna 1849. Keskustan alueella on myös paljon hallituksen rakennuksia.