Honolulu, USA – Parhaat top 10 nähtävyydet

Honolulu, USA
HonoluluHonolulu on Yhdysvaltain 50. osavaltion Havaijin pääkaupunki, ja kaupungissa asuu alle 400 tuhatta ihmistä. Havaijin saaret sijaitsevat USA:n lounaisosassa ja Honolulu Havaijin Oahu-nimisellä saarella. Paratiisimainen Havaiji sopii rantalomaa etsivälle, sillä lämpötila on noin 20-35 asteen välillä ympäri vuoden. Mereen voi mennä sukeltelemaan, surffaamaan ja uimaan. Kilometrien mittaisten hiekkarantojen ja vilkkaan yöelämän lisäksi Honolulusta löytyy myös nähtävyyksiä. Honolulu ja Havaiji ovat onnistuneet säilyttämään vanhan perinteisen polynesialaisen tunnelman. Saariryhmä onkin yhdistelmä aasialaista, polynesialaista ja länsimaista kulttuuria.

Diamond Head, Honolulu
Diamond Head Honolulu
Photo Credits: jurvetson
Distribution license for the photo

Diamond Head on yksi kuuluisimmista tuliperäisistä kraatereista maailmassa. Kraaterin halkaisija on noin kilometrin pituinen ja huippukohta noin 230 metrin korkeudessa, jonne johtaa yli 100 askelman portaat. 1800-luvulla brittiläiset merimiehet antoivat kraaterille nimen Diamond Head, sillä luulivat kiviin uponneita kalkkisälpäkiteitä timanteiksi. Kraaterin huipulta avautuu näkymät Honoluluun, Waikikiin, Molokaihin ja useiden kilometrien päähän merelle ja vuoristoon. Diamond Head oli laavaa pulppuileva tulivuori yli 100000 vuotta sitten.

Temppelilaakso, Honolulu
Valley of the Temples Honolulu
Photo Credits: cracklow’s faux toes
Distribution license for the photo

Tässä rehevässä laaksossa sijaitsee monen länsimaisen ja itämaisen uskontokunnan hautausmaa. Alueella on monia eri uskontokuntien rakennuksia: kukkulalla sijaitseva kristillinen kappeli, Byodo-In -temppelin mallinen buddhalainen temppeli, joka toimii hiljaisena paikkana meditaatiota varten. Purojen ja kasvillisuuden ympäröimä aasialainen temppeli on rakennettu japanilaisten Havaijin siirtolaisten kunniaksi ja rakennuksen yhteydessä on valtava messinkinen kello, jonka matala kumahtelu kaikuu läpi laakson.

Waikiki Beach, Honolulu
Waikiki Beach Honolulu
Photo Credits: phault
Distribution license for the photo

Waikiki on ollut tarujen ja tarinoiden lähde siitä lähtien kun uudisasukkaat sen löysivät 1500 vuotta sitten. Waikiki Beach on suosituin Havaijin lukuisista hiekkarannoista ja kuuluisimpia rantoja maailmassa. Waikiki sopii hyvin picnic-retkeä varten, auringonottoon, uimiseen, sukelteluun, surffaamiseen ja melomiseen kanootilla. Ranta on melkein 2,5 kilometrin mittainen, ja rannalta löytyy hotellien lisäksi myös shoppailupaikkoja ja ravintoloita.

Lyonin kasvitieteellinen puisto, Honolulu
Lyon Arboretum Honolulu
Photo Credits: jdnx
Distribution license for the photo

Harold L. Lyon Arboretum on lähes 200 eekkerin kokoinen kasvitieteellinen puisto, joka pitää sisällään trooppisia kasveja sisältävä aidon sademetsän, vaellusreittejä, puutarhoja ja vesiputouksia. Puistossa on yli 7500 eri kasvilajia, ja vaikuttava kokoelma Havaijin kasveja ja palmuja. Kasveja löytyy aina erikoisista kukkapensaista ikivanhoihin puihin. Alueen uudelleenmetsittäminen alkoi vuonna 1918 Havaijin sokeriviljelijöiden yhdistyksen toimesta ja projekti siirtyi Havaijin korkeakoulun huostaan vuonna 1953. Puisto on nimetty Harold L. Lyonin mukaan, joka istutti yli 2000 puulajia alueelle ja hoiti puutarhoja melkein neljän vuosikymmenen ajan.

Bishop-museo ja Honolulun taideakatemia, Honolulu
Bishop Museum Honolulu
Photo Credits: shimown
Distribution license for the photo

The Bernice Pauahi Bishop Museum esittelee Havaijin alkukantaista perimää ja kulttuurihistoriaa. Museo on perustettu vuonna 1889, ja se on Havaijin suurin museo. Museossa on maailman suurin kokoelma polynesialaista kulttuurihistoriaa ja havaijilaisia taide-esineitä. Bishop-museossa on myös USA:n kolmanneksi suurin hyönteiskokoelma, joka käsittää yli 13,5 miljoonaa näytettä. Vuonna 1927 avattu Honolulu Academy of Arts on vähitellen kasvanut Havaijin suurimmaksi yksityiseksi esityspaikaksi visuaaliselle taiteelle mahtavalla yli 40 tuhannella työn kokoelmalla, joka esittelee taidetta ympäri maailmaa.

Tyynen Valtameren kansallinen muistohautapaikka, Honolulu
National Memorial Cemetery of the Pacific
Photo Credits: cliff1066
Distribution license for the photo

National Memorial Cemetery of the Pacific on hautapaikka Honolulussa, jonne on haudattu USA:n armeijan joukoissa kaatuneita miehiä ja naisia. Maahan on haudattu kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka ovat kuolleet ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikana sekä Korean ja Vietnamin sodassa. Hautapaikka sijaitsee puolivälissä Punchbowl-kraateria, ja se on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Havaijilla. Kraaterissa uhrattiin muinoin ihmisuhreja jumalten lepyttämiseksi.