Melbourne, Australia – Parhaat top 10 nähtävyydet

Melbourne, Australia
Melbourne
Photo Credits: Teknorat
Distribution license for the photoMelbourne on Victorian osavaltion pääkaupunki Australiassa. Kaupungissa asuu vajaa noin 4,5 miljoonaa ihmistä. Melbourne toimi Australian pääkaupunkina vuosina 1901-1927. Melbourne sijaitsee aivan Australian kaakkoisosassa ja ilmasto siellä on viileämpi kuin maanosan pohjoisosassa. Kylmimpinä kuukausina, toukokuusta lokakuuhun, päivän keskilämpötila jää alle 20 asteen. Melbourne on siisti ja rento kaupunki, jossa nähtävää riittää ja jossa on aktiivinen ravintola- ja urheilukulttuuri. Ihmiset ovat avoimia ja ystävällisiä.

Rialto Towers ja sen näköalatasanne, Melbourne
Rialto+Towers+melbourne
Photo Credits: Glen Murphy
Distribution license for the photo

Rialto Towers on Melbournen kuuluisimpia rakennuksia, ja sen 55. kerroksessa sijaitsee yli 250 metrin korkeudessa Melbourne Observation Deck, näköalatasanne, josta avautuu huikeat näkymät kaupunkiin ja lähialueille. Rialto Towers on korkein toimistorakennus maapallon eteläisellä pallonpuoliskolla. Katutasolla sijaitsee RialtoVision-teatteri, joka esittelee 20-minuuttisen videon Victorian nähtävyyksistä, kulttuurista ja tapahtumista.

Old Melbourne Gaol, Melbourne
Old+Melbourne+Gaol
Photo Credits: Hideki Saito
Distribution license for the photo

Vanha Melbournen vankila on perustettu vuonna 1841, ja se siellä pääsee tutustumaan Melbournen vanhaan historiaan ja tapahtumiin. Rakennus on yksi Victorian vanhimmista pystyssä olevista rakennuksista. Vankilassa on toimeenpantu 135 hirttotuomiota, joissa yksi kuuluisimmista on varmasti Ned Kellyn (1855-1880) hirttäminen. Kelly oli lainsuojaton, joka taisteli vähäosaisten puolesta ja viranomaisten korruptiota vastaan. Vankila on keskittynyt esittelemään Australian kaikkein suurimpia historiallisia tapahtumia, kuten kultakuumeen, Eureka-kapinan ja toisen maailmansodan. Vankilaan järjestetään yöllisiä kiertokäyntejä neljä kertaa viikossa, jolloin vankilan aavemaista tunnelmaa pääsee kokemaan kynttilänvalossa.

Melbournen museot, Melbourne
Melbourne+Museum
Photo Credits: Jonny Brownbill
Distribution license for the photo

Melbournessa on monta mielenkiintoista museota. Moorabbin Air Museumissa voi tutkia lentokoneita ja muita virityksiä, jotka ovat suunniteltu ja rakennettu Australiassa. Melbourne Museum esittelee esineitä, jotka ovat lajiteltu luokkiin mieli & ruumis, tiede & elämä, evoluutio, Tyynenmeren saaret ja Australia. Heide Museum of Modern Artissa on nimensä mukaisesti tarjolla modernia taidetta. Immigration Museumissa esitellään Victorian siirtolaisten maahanmuuton vaiheita. Victoria Police Museumissa on näytillä poliisin kommunikaatiojärjestelmät, kaupunkipolitiikka, aseet, uniformut, ansimerkit ja poliisin moottoripyörä.

Golden Mile Heritage Trail, Melbourne
Golden+Mile+Heritage+Trail Melbourne
Photo Credits: Teknorat
Distribution license for the photo

Noin neljän kilometrin mittaisen kultaisen mailin reitillä pääsee tutustumaan aidosti Melbournen 1800-luvun historiaan ja arkkitehtuuriseen perintöön. Reitin varrella on monia todella vanhoja rakennuksia sekä museoita. Hulppea talo, Como House, on yksi kuuluisimmista rakennuksista alueella. Muita upeita rakennuksia ovat goottilaiseen tyyliin rakennetut pankkirakennukset, äveriäällä maulla rakennetut euroopalaistyyliset hotellit, parlamenttitalo, kaupungintalo, vanha aarrekammio. Matkan varrella on myös teattereja, elegantteja kirkkoja ja kauppakujia.

Chinatown, Melbourne
Chinatown+melbourne
Photo Credits: avlxyz
Distribution license for the photo

Chinatown on omaleimainen ja hyvin tunnettu alue Melbournessa, jossa voi kokea tuulahduksen 1850-luvun kultakuumeen ajoista. Melbournen Chinatown on vanhin kiinalaiskeskittymä läntisessä maailmassa ja se tarjoaa sinne menevälle viihdettä, kauppatavaraa ja hyvää ruokaa. Alueen tutustumisen arvoisia paikkoja on esimerkiksi kiinalainen museo ja nähtävyyksiä kiinalaistekstein koristellut värikkäät tien yläpuolelle nousevat portit sekä Millenium Dai Loong-lohikäärme. Little Bourke Streetillä tunnelma muuttuu salaperäiseksi pimeyden laskeutuessa kun kadulle sytytetään punaiset lyhdyt.

Royal Botanic Gardens, Melbourne
Royal+Botanic+Gardens+melbourne
Photo Credits: Wilson Afonso
Distribution license for the photo

Kuninkaallisessa kasvitieteellisissä puutarhoissa esittäytyy 35 hehtaarin alueella yli 12 tuhatta kasvia. Esittelyssä ovat australialaiset sademetsät, kalifornialaiset puutarhat, mehikasvit, cycadpuu-kokoelma, eukalyptukset, saniaiskanjoni, yrttipuutarha, kasvikokoelmia eri maiden mukaan, tammeja, ruusulajikkeita, trooppinen kasvitarha, vesipuutarha ja niin edelleen.

Melbourne Aquarium, Melbourne
Melbourne+Aquarium
Photo Credits: reinn
Distribution license for the photo

Keskustassa sijaitsevassa Melbourne Aquariumissa, valtavassa akvaariossa, voi tarkastella kymmentä tuhatta meressä elävää eläintä ja kasvia. 1999 perustetussa Aquariumissa voi tutkia mangrovepuita, koralleja, haita, jättiläiskilpikonnia, mustekaloja ja monia muita hyvin erikoisiakin vedeneläviä.