Orlando, Yhdysvallat – Parhaat top 10 nähtävyydet

Orlando, Yhdysvallat
OrlandoOrlando sijaitsee Floridassa, Yhdysvaltojen kaakkoisosassa. Kaupungissa asuu vajaa kaksisataa tuhatta asukasta, mutta kaupungissa vierailee vuosittain yli 50 miljoonaa turistia lähinnä Walt Disney Worldin ansiosta. Turismi onkin Orlandon pääelinkeino sitrushedelmien jalostuksen ja viljelyn lisäksi. Kaupungin ympärille on rakennettu kymmeniä viihdekeskuksia, teemapuistoja ja eläintarhoja. Orlando toimii myös merkittävänä kongressi- ja kokouspaikkana, ja kaupungissa sijaitsee Yhdysvaltain suurin kongressikeskus. Kaupungissa on yli 150 golfkenttää. Päivän keskilämpötila on Miamin tapaan ympäri vuoden noin 20-35 lämpöastetta.

Walt Disney World®, Orlando
Magic Kingdom at the Walt Disney World Orlando
Photo Credits: Paul Mannix
Distribution license for the photo

Orlandon Walt Disney World on maailman suurin huvipuisto. Huvipuisto on noin 120 neliökilometrin, eli pienen suomalaisen kaupungin kokoinen ja sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungista lounaaseen. WDW on oikeastaan huvipuistoryhmä, sillä alueella on monia erillisiä, tietyn teeman mukaan perustettuja huvipuistoja. Näistä huvipuistoista Magic Kingdom on tunnetuin. Magic Kingdom taas jakaantuu moneen teemapuistoon kuten esimerkiksi Fantasyland, Adventureland, Tomorrowland ja Frontierland. Walt Disney Worldissa on myös toimiva elokuva- ja TV-studio Disney MGM Studios, oma maailmansa, jossa pääsee tutustumaan elokuvien, TV-sarjojen maisemiin, rekvisiittaan ja animaatioihin. Disney MGM Studios -alueen koko on yli 500 m2.

EPCOT-alue jakaantuu teema-alueisiin Wonders of Life, Horizons, Universe of Energy ja World of Motions. EPCOT sisältää myös 11 maan käsittävä ja maiden mukainen teemamaailma. Animal Kingdom pitää sisällään nimensä mukaisesti eläimiä, mutta myös esittelee sukupuuttoon kuolleita dinosauruksia ja mystisiä taruolentoja kuten yksisarvisia ja lohikäärmeitä. Walt Disney World avattiin vuonna 1971, ja sen jälkeen vastaavia pienempiä Disneyland-huvipuistoja on perustettu Los Angelesiin, Pariisiin, Tokioon ja Hong Kongiin.

SeaWorld Orlando, Orlando
SeaWorld Orlando
Photo Credits: Fantaz
Distribution license for the photo

Orlandon merieläin puisto pitää sisällään eläinesityksiä, pelikaaneja, flamingoja, trooppisen sademetsän ja tappajavalasperheen. Kiertoajeluja on kolme ja näytöksiä viisi erilaista. Believe-näytöksessä yleisö pääsee seuraamaan valaiden elämää ja osallistumaan opettavaan esitykseen. Yö-show Shamu Rocks America esittelee Shamu-tappajavalaan joka tekee temppuja ilotulitteiden loisteessa. Odyssea on 30 minuutin mittainen vedenalainen teemanäytös, joka esittelee erikoisefektien ja dramaattisen musiikin kera vedenalaista elämää. Blue Horizons on delfiininäytös, johon kuuluu myös valaita ja lintuja. Pet’s Ahoy! esittelee koiria, kissoja ja muita tavallisempia eläimiä.

Gatorland, Orlando
Gatorland Orlando
Photo Credits: joepyrek
Distribution license for the photo

Gatorland, alligaattorien maa, sijaitsee 30 kilometrin päästä Orlandosta. Alueella voi katsella välimatkan päästä floridalaisia alligaattoreita, niiden esityksiä sekä myös muita ei-niin-miellyttäviä otuksia kuten käärmeitä. Pieniä ja suuria alligaattoreita on useita tuhansia vedessä ja maalla.

Orlando Science Center, Orlando
Orlando Science Center
Photo Credits: chadmiller
Distribution license for the photo

Orlandon tiedekeskus on perustettu ja toimii ilman rahallista hyötyä. Orlandon kaupungissa sijaitseva tiedekeskus tarjoaa mahdollisuuden tutustua tieteeseen ja teknologiaan, ja vierailija voi oppia paikan päällä tiedettä ja teknologiaa erilaisin esityksin ja näyttelyin. Orlando Science Center ei ole uusi rakennus, vaan se toimi alkujaan 1950- ja 1960-luvuilla antropologian, ihmistiedettä esittelevänä museona.