Singapore – Parhaat top 10 nähtävyydet

Singapore
Singapore
Photo Credits: AdamGiles
Distribution license for the photoSingaporen tasavalta ja kaupunkivaltio sijaitsee saarella Malesian ja Indonesian välissä. Noin 650 neliökilometrin suuruisella saarella asuu lähes 6 miljoonaa ihmistä, joten Singapore on yksi tiheimmin asuttuja kaupunkeja maailmassa. Kaupunki on kuitenkin hyvin siisti, saasteeton ja turvallinen kaupunki, eikä vähiten kovien rangaistusten vuoksi: esimerkiksi roskaamisesta rapsahtaa tuntuva sakko.

Singapore on pilvenpiirtäjäkaupunki ja sen keskustan alue on yksi maailman talouden keskipisteistä. Ilmasto on trooppinen ja päivän keskilämpötila on noin 30-astetta ympäri vuoden. Kaupungin lentokenttä Singapore Changi Airport on yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä ja tärkeä välilaskupaikka monille lentokoneille. Singaporen väestöjakauma on hyvin monikulttuurinen, suurin osa singaporelaisista on kiinalaisia. Singaporessa on paljon nähtävää, pelkästään temppeleitä ja kirkkoja on kaupungissa useita kymmeniä.

Singaporen kasvitieteellinen puutarha, Singapore
Singapore Botanic Gardens
Photo Credits: edwin.11
Distribution license for the photo

Singapore Botanic Gardensin historia ulottuu 1800-luvulle, jolloin ensimmäiset plantaasit ja ensimmäinen sademetsämäinen alue istutettiin. Singaporen kasvitieteellistä puutarhaa kuvaillaan usein yhdeksi kauneimmista puistomaisista puutarha-alueista maailmassa. Puutarha-alueella on sademetsäalue, evoluutiotarha (joka kertoo kasvien historian maan päällä läpi vuosituhansien), orkideatarha, joka pitää sisällään esimerkiksi inkivääritarhan, tekojärviä, kumipuumetsä ja monia muita alueita ja tarhoja.

Singaporen eläintarha ja yösafari, Singapore
singapore zoo
Photo Credits: Tim Sheerman-Chase
Distribution license for the photo

Singaporen kuuluisa ja joissain yhteyksissä jopa maailman upeimmaksi eläintarhaksi ylistetty eläintarha avattiin vuonna 1973. Eläintarha on nykyään niin kutsuttu avoin eläintarha, jossa eläimet on eristetty vierailijoista vallihaudoilla. Eläintarhassa asuu orankeja, tiikereitä, gepardeja, kirahveja, leijonia, seeproja, puumia, leopardeja, jaguaareja, elefantteja, gibboneita, simpansseja, hämähäkkiapinoita, paviaaneja, jääkarhuja ja muita eläimiä. Yösafari on yksi Singaporen kuuluisimmista houkutuksista. Yösafarieläintarha on avoinna öisin, ja silloin pääsee ihmettelemään himmeässä valaistuksessa pimeän aikaan aktiivisia eri maanosien eksoottisia tropiikin eläimiä aivan lähietäisyydeltä.

Singaporen tiedekeskus, Singapore
Science Centre Singapore
Photo Credits: Dave Q
Distribution license for the photo

Singapore Science Centressä voi muun muassa tutustua ydintekniikan saloihin, robotiikkaan, avaruusteknologiaan, lentämiseen, DNA-tieteeseen ja Internet-teknologiaan. Ihmisruumista, elimiä ja niiden toimintaa pääsee tutkimaan läheltä tai Boeing 747 -koneen lentosimulaattorissa voi kokea lentämisen riemua. Tiedekeskuksessa järjestetään jatkuvasti erilaisia tapahtumia ja esitetään IMAX-elokuvia, jotka liittyvät esimerkiksi avaruuteen tai vedenalaiseen elämään.

Sri Srinivasa Perumal -temppeli, Singapore
Srinivasa Perumal Temple singapore
Photo Credits: Akuppa
Distribution license for the photo

Yksi vanhimmista temppeleistä Singaporessa. Temppelikompleksi pitää sisällään korkean Gopuram-tornin, johon on kaiverrettu erilaisia inkarnaatioita rakkauden jumalasta Vishnusta. Tämä Vishnu-jumalalle pyhitetty temppeli rakennettiin vuonna 1855, mutta 20-metrinen torni lisättiin temppeliin vasta vuonna 1966. Temppeliä ympäröivä alue on täytetty hedelmäpuutarhoilla ja lammilla. Sisällä temppelissä on Vishnua kuvaava patsas, ja hänen puolisonsa Lakshmi ja Andal. Temppelin värikäs ympyränmuoitoinen katto kuvaa universumin yhdeksää planeettaa.

Singaporen taidemuseo, Singapore
Singapore Art Museum
Photo Credits: sarahjansen
Distribution license for the photo

Singaporen taidemuseo (Singapore Art Museum) esittelee kaakkois-aasialaista ja singaporelaista taidetta. Museo avasi ovensa yleisölle vuonna 1996 ja se oli ensimmäinen kansainvälinen museo Singaporessa. Singaporen taidemuseon 1900-luvun kaakkois-aasialaisen taiteen kokoelma on suurin maailmassa.

Carlsberg Sky Tower, Singapore
Carlsberg Sky Tower singapore
Photo Credits: StarvingFox
Distribution license for the photo

Carlsberg-torni on Singaporen korkein näköalatorni, joka sijaitsee Singaporen eteläosassa Sentosan saarella. Torni on 110 metriä korkea maasta ja 131 metriä merenpinnasta mitattuna, ja siinä on 36 kerrosta. Tornista pystyy näkemään eteläiset saaret ja Singaporen sataman, rannat ja suuret rakennukset. Maatasolla vierailijat siirtyvät suureen kiekon muotoiseen ja kauttaaltaan läpinäkyvästä lasista valmistettuun ilmastoituun matkustamoon, joka nousee hitaasti tornin huipulle. Carlsberg Sky Tower avattiin yleisölle vuonna 2004.

Thian Hock Keng -temppeli, Singapore
Thian Hock Keng singapore
Photo Credits: elefevre7
Distribution license for the photo

Taivaallisen Onnen temppeli on Fukien-maakunnan vanhin ja tärkein temppelikompleksi Singaporessa. Päätemppeli on pyhitetty Matsulle, taolaiselle Meren Jumalattarelle. Toinen buddhalainen temppeli taas on rakennettu Kuan Yinia, kiinalaista Armon Jumalatarta ajatellen. Temppelimuodostelma on rakennettu 1800-luvulla, ja se on saanut nimensä filantrooppi Tan Tock Sengin mukaan. Rakennukset toimivat temppeleinä, kouluina ja Fukien-yhteisön keskuspaikkana. Temppelin ovia vartioivat tiikerit, leijona ja ovijumalien kuvat. Sisääntuloportti on koristeltu kukilla, riikinkukon sulilla ja buddhalaisella swastika-merkillä, joka symboloi hyvää onnea, ikuisuutta ja kuolemattomuutta.

Masjid Sultan, Singapore
Sulttaanin Moskeija on yksi Singaporen tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksissa, joka on ensisijaisesti tarkoitettu Singaporen muslimeille. Moskeijan kattokupoli on kultaa ja rukoushetkiä pidetään valtavassa rukoussalissa. 1800-luvun alkupuolella sulttaani Hussain rakennutti moskeijan omaksi kunniakseen, mutta kun 1900-luvun alussa Singaporesta tuli islamilaisen kulttuurin, kaupankäynnin ja taiteen keskus, moskeija jäi liian pieneksi tälle kasvavalle yhteisölle. Moskeijaa uudelleenrakennettiin ja laajennettiin arkkitehti Denis Santryn toimesta neljän vuoden ajan, ja se valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 1928.