Sydney, Australia – Parhaat top 10 nähtävyydet

Sydney, Australia
Sydney
Photo Credits: kevgibbo
Distribution license for the photoNoin 5 miljoonan asukkaan Sydney on Australian suurin kaupunki ja se sijaitsee maanosan itärannikolla. Sydney on kaunis kaupunki, jossa on rento meininki, paljon nähtävää, puistoja, hiekkarantoja ja ostosparatiiseja. Sydneyssä on lämmintä tai jopa kuuma marraskuun ja maaliskuun välisen ajan. Kaupungin vanhin alue on the Rocks, jossa on vanhoja taloja, pubeja, toreja, kauppoja ja ravintoloita. Yli 300 metriä korkeassa Centrepointin Sydney Towerissa voi ihailla maisemia.

Lähialueelle järjestetään risteilyjä, joilta voi ihailla Sydneyn kuuluisia nähtävyyksiä mereltä käsin, kuten esimerkiksi erikoista Sydneyn oopperataloa. Sydneyn suurimmat pilvenpiirtäjät ovat Circular Quay -kaupunginosassa. Satamasillalle järjestetään myös kolme ja puoli tuntia kestäviä Bridge Climb -kiipeilyretkiä, joissa kiivetään Sydney Harbour Bridgen huipulle 134 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Hyde Park, Sydney
hyde park sydney
Photo Credits: savv
Distribution license for the photo

Keskellä Sydneytä sijaitsee kaunis ja suuri Hyde Park-puisto. Puiston keskellä on majesteettinen Archibald suihkulähde, joka on toiminut vuodesta 1932 lähtien kunnianosoituksena Australian joukoille osallistumisesta ensimmäiseen maailmansotaan Ranskassa. Puiston pohjoisosassa on Sandringham- ja Nagoya-puutarhat, josta löytyy myös suuri shakkipeli, joka toimii sisäänpääsynä St. James-juna-asemalle. Suuren puiston eteläosassa sijaitsee ANZAC War Memorial-militaarimonumentti. Hyde Parkissa on monia puutarhoja ja noin 580 puuta: meri-ilmastossa viihtyviä viikunapuita, palmuja sekä monia muita puulajeja. Hyde Park on saanut nimensä alkuperäisen Lontoossa sijaitsevan Hyde Parkin jälkeen. Puisto on toiminut ihmisten virkistysalueena vuodesta 1792.

Australian Museum, Sydney
australian museum
Photo Credits: di bo di
Distribution license for the photo

Australialainen museo avattiin yleisölle vuonna 1857, ja se on yksi parhaimmista luonnonhistoriallisista museoista maailmassa. Museo esittelee alkuperäiskansojen Australian, ihmisen elämänkaaren rituaalit, nisäkkäät sekä erikoisia ja mielenkiintoisia esineitä. Museossa järjestetään jatkuvasti näyttelyjä, esityksiä ja opastettuja museokierroksia. Kolmeen kerrokseen levittyvän museon pääteemoja on Australian historia ja ihmiset, kalojen, lintujen, matelijoiden, hyönteisten rakenne ja eri lajit, yli 850 mineraalin näytteet, dinoraurukset, biologinen monimuotoisuus. Museo esittelee kirjavasti eläinten ja ihmisen historiakaaren Australiassa.

Darling Harbour ja Sydney Aquarium, Sydney
darling harbour sydney
Photo Credits: Hector Garcia
Distribution license for the photo

Satama-alueella, Darling Harbourilla, on paljon turistikauppoja ja ravintoloita. Darling Harbour on ihmisistä kuhiseva alue, jossa sijaitsee muun muassa Kiinalainen ystävyyden puutarha, joka on Sydneyn kummikaupungin kiinalaisen Guangdongin lahja Sydneylle, 3D Imax-teatteri, jossa on huipputarkka jättiscreeni, Australian kansallinen merenkulkumuseo, joka esittelee nimensä mukaisesti australialaista merenkulun historiaa ja laivoja. Sydney Aquarium on yksi maailman suurimmista näyttelyaltaista ja se esittelee yli 5000 australialaista kalalajia niiden luonnollisessa ympäristössään. 145 metrin mittaisessa tunnelissa voi ihmetellä vedenalaista elämää.

Sydney Harbour Bridge, Sydney
sydney harbour bridge
Photo Credits: zcasper
Distribution license for the photo

Sydneyn satamasilta on pääväylä Sydneyn liikekeskustan ja pohjoisrannikon välillä. Sillan yli voi ajaa autolla, junalla ja kävellä. Sillan kokonaispituus on 1149 metriä ja leveys 49 metriä (yhtensä 6 ajokaistaa), ja näin ollen se on yksi leveimmistä silloista maailmassa. Sydney Harbour Bridge on maailman suurin yhdestä kaaresta muodostettu silta. Sillan ylitse kulkee 2,4 kilometrin mittainen Bradfield Highway, joka on yksi lyhimmistä moottoriteistä Australiassa. Silta avattiin käyttöön vuonna 1932. Sillan huipulle järjestetään kiipeilyseikkailuja.

Sydney Opera House, Sydney
sydney opera house
Photo Credits: Tim Sheerman-Chase
Distribution license for the photo

Sydneyn oopperatalo on yksi erikoisimmista ja kuuluisimmista 1900-luvulla rakennetuista rakennuksista, ja sitä voidaan sanoa maailman esittävien taiteiden kehdoksi. Austrialaisille oopperatalo on tärkeä ikoni australialaisessa kulttuurissa. Sydneyn oopperatalossa esitetään jatkuvasti teatteriesityksiä, balettiesityksiä, musiikkinäytöksiä ja oopperaa. Rakennus on 183 metriä pitkä, 120 metriä leveä ja sisätilat ovat rakennettu 25 metriä alle merenpinnan. Oopperatalo pitää sisällään 645 kilometriä sähkökaapelia ja se kattaisi 25 tuhannen ihmisen suuruisen kaupungin sähkötarpeet. Oopperataloon mahtuu muutama tuhatta ihmistä, ja rakennus sisältää viisi teatteria, viisi harjoittelustudiota, kaksi päähallia, neljä ravintolaa, kuusi baaria ja paljon matkamuistomyymälöitä. Sydneyn oopperataloa alettiin suunnitella 1940-luvun lopulla.

Powerhouse Museum, Sydney
powerhouse museum sydney
Photo Credits: Samuel Mann
Distribution license for the photo

Powerhouse Museum, Sydney
Powerhouse museo on tiede- ja teknologiamuseo, joka tarjoilee interaktiivisia oppimiskokemuksia tietokonepelien, videoiden, demonstraatioiden, esitelmien ja muiden aktiviteettien avulla. Yli 25 näyttelyä esittelee tiedettä ja teknologiaa, ihmisen aikaansaannoksia, koristetaidetta, ja mikä on niiden suhde meidän jokapäiväisessä elämässämme. Museo on rakennettu vanhan voimalaitoksen puitteisiin 1800- ja 1900-luvun taitteessa. Museossa pääsee vanhaan höyrykattilahuoneeseen, jossa on jättimäisiä savupiippuja, muita voimalaitoksesta säilytettyjä vanhoja tiloja ovat muun muassa turbiini- ja konehallit.