Valencia, Espanja – Parhaat top 10 nähtävyydet

Valencia, Espanja
Valencia
Photo Credits: andrew.corcoran
Distribution license for the photoEspanjan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia sijaitsee Espanjan itärannikolla. Muinoin tärkeänä satamakaupunkina toiminut Valencia on tänä päivänä nuorekas, leppoisa ja aidosti espanjalainen kaupunki, jossa asuu reilut 800 tuhatta asukasta. Vaikka Valencia ei olekaan niin suosittu turistien keskuudessa kuin esimerkiksi suuremmat Barcelona tai Madrid, tarjoaa kaupunki kuitenkin vierailijalle ainakin muutamaksi päiväksi mielekästä tekemistä ja näkemistä.

Valenciassa vieraillessaan tuskin voi välttyä maistamasta la paella valencianaa, joka on Valencian tunnetuin ruokalaji. Valencian oma la paella valenciana on muunneltu versio espanjalaisesti paellasta, johon kypsennetyn riisin ja mausteiden lisäksi kuuluu myös seepiaa, katkarapuja ja broileria. Shoppailijalle Valencia tarjoaa mielekästä ostettavaa Plaza del Ayuntamientolla, josta löytyy esimerkiksi laadukkaita kenkiä jokaiseen makuun. Kaupungista löytyy monen mukavan vierailupaikan lisäksi myös jonkin verran nähtävyyksiä, jotka sijoittuvat pääosin Vanhaankaupunkiin. Välimeren ilmastoon kuuluva Valencia on kevään ja syksyn välisenä aikana lämmin lomakohde, jossa lämpötila on tuolloin yleensä hellelukemissa.

Taiteen- ja tieteen keskus Ciutat de les Arts i les Ciències, Valencia
Ciutat de les Arts i les Ciències Valencia
Photo Credits: m.prinke
Distribution license for the photo

Eräs ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Valenciassa on viidestä taiteeseen ja tieteeseen liittyvästä näyttelytilasta ja rakennuksesta koostuva suuri taiteen- ja tieteen keskus. Ulkoapäin huikean näköiset rakennukset pitävät sisällään näyttelyjä eri tieteen ja taiteen alueilta. Museo de la Ciencias on pyhitetty tieteelle, Hemisfèricissa voi tutustua esimerkiksi muinaiseen Egyptiin ja dinosaurusten aikaan. Oceanográfico on puistoalue, jossa voi katsella delfiinien temppuja ja seurata merileijonien elämää. Alueella on myös L’Umbracle-puutarha, jonne on istutettu kymmeniä eri kukkalajeja sekä IMAX-elokuvateatteri ja teatteri.

Valencian katedraali La Seu ja Valencian Pyhä Malja, Valencia
Valencian katedraali
Photo Credits: Visentico / Sento
Distribution license for the photo

Valencian kaunis katedraali on rakennettu 1200- ja 1500-lukujen välisenä aikana. Katedraaliin kuuluu museo, jossa säilytetään yhtä ehkä maailmanhistorian merkittävimmistä esineistä, Valencian Pyhää Maljaa (The Holy Grail of Valencia). Malja (tai pikari) on kaksituhatta vuotta vanha ja sen uskotaan olevan juuri se Pyhä Graalin Malja, jota Jeesus käytti kuuluisalla Pyhällä ehtoollisella. Maljan ustotaan kulkeutuneen katedraaliin toisella vuosisadalla Roomasta, jonne Pyhä Pietari oli sen ensin tuonut Jerusalemista. Valencian katedraaliin kuuluu korkea kellotorni, josta avautuu hieno näkymä joka puolelle. Katedraalin seinillä ovat ripustettuina kuuluisat Francisco Goyan maalaukset.

Plaza de la Virgen -aukio, Valencia
Plaza de la Virgen Valencia
Photo Credits: timparkinson
Distribution license for the photo

Valencian katedraalin lähistöllä sijaitsevalla Plaza de la Virgen -aukiolle on rakennettu useita merkittäviä rakennuksia. Kuuluisin rakennuksista on barokkityylinen Basilica de Virgen de Los Desamparados, joka Valencian katedraalin ohella yksi kaupungin tärkeimmistä kirkkorakennuksista. Rooman vallan aikaan Plaza de la Virgen toimi Valencia pääaukiona. Kuten monissa muissakin kaupungeissa, myös Valenciassa aukiot ovat suosittuja kohtaamispaikkoja. Myös Plaza de la Virgenille saapuu päivisin ja iltaisin paljon valencialaisia viettämään aikaa ystäviensä kanssa. Tällä muinaisten teiden risteyspaikkana toimivalla nykyisellä aukiolla on myös suihkulähde, jonka päällä lekottelee alastonta miestä esittävä patsas.

Bioparc-eläintarha, Valencia
Bioparc Valencia
Photo Credits: Gabriel Villena
Distribution license for the photo

Valencian Bioparc-eläintarha kuuluu Euroopan suurimpiin eläintarhoihin, jossa on edustettuna muun muassa lähes täydellinen kokoelma afrikkalaisia eläinlajeja. Parque de Cabecerassa sijaitseva Bioparc-puistoalue on yli 100,000 neliömetriä suuri, jossa vieraileva voi tutustua hyvnikin eksoottisiin eläinlajeihin.

Barrio del Carmen -kaupunginosa, Valencia
Barrio del Carmen Valencia
Photo Credits: Arroz con Nori
Distribution license for the photo

Barrio del Carmen on merkittävä alue Valenciassa. Alue muodostaa Valencian vanhan keskuspaikan, jossa voi nähdä myös ikivanhoja arabialais- ja roomalaisvallan aikaisia rakennuksia ja myös keskiaikaisia torneja kuten kuuluisat Torres de Serranos ja Torres de Cuart. Tornit muodostavat porttien kohdan, jonka kautta kuljettiin aikoinaan Valencian linnoitusmuurista läpi. Alue on suosittu vierailupaikka ja sinne on perustettu lukuisia ravintoloita, baareja ja myös salsa-tanssipaikka Radio City.